Ludovic Orban, informații de ultimă oră cu privire la petrecerile de Revelion. Care sunt zonele unde românii vor putea petrece în noaptea dintre ani

Ludovic Orban, informații de ultimă oră cu privire la petrecerile de Revelion. Care sunt zonele unde românii vor putea petrece în noaptea dintre ani
Ludovic Orban în timpul nei declarații de presă Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ludovic Orban a făcut duminică declarații referitoare la petrecerile de Revelion. Acesta a menționat că, în contextul actual de pandemie, aceste evenimente ar putea fi interzise cu desăvârșire. În cursul serii de luni, premierul a adus noi explicații cu privire la această interdicție.

Care sunt zonele strict interzise pentru petreceri de Revelion

Premierul României a revenit la subiectul petrecerilor desfășurate cu ocazia Revelionului 2021. Acesta a menționat faptul că a văzut știrile distribuite cu privire la anunțul făcut de el cu o zi în urmă, motiv pentru care, consideră că trebuie să aducă informații noi prin care să lămurească acest subiect.

Ludovic Orban a explicat că natura acestor petreceri intră în categoria evenimentelor private, astfel că persoanelor din zonele cu rata de incidență peste trei la mia de locuitori le este interzis să participe la orice fel de adunare.

Care sunt zonele interzise pentru petreceri
Oameni adunați la o petrecere de Revelion

De altfel, declarația premierului a venit după ce a fost întrebat ce părere are la cererea reprezentanților din HoReCa de a permite petrecerile cu maximul 20 de persoane.

“Am văzut fake news-ul, semi-fake news-ul care a fost distribuit. Eu am dat un răspuns la o întrebare, spunând că normal – dacă într-o localitate rata de răspândire este peste 3 la mie nu sunt permise activităţile în cadrul restaurantelor.

De asemenea, întrebat despre petreceri private am spus că dacă se menţine actualul nivel al infectărilor, cel mai probabil, ele fiind considerate petreceri private, este posibil să nu fie permise”, a transmis Ludovic Orban.

Ludovic Orban, apel pentru cetățeni

Premierul României face apel la responsabilitatea și mobilizarea cetățenilor. Acesta consideră că respectarea măsurilor de restricție poate îmbunătăți situația actuală, putând să ne îndreptăm ușor către normalitate.

”Cel mai important este să ne mobilizăm în această perioadă. Dacă un număr cât mai mare de oameni respectă regulile de protecţie sanitară, indiferent unde se găsesc, vom putea reveni cât mai repede la un nivel de normalitate”, a adăugat Orban, în cursul zilei de luni, după videoconferinţa zilnică organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

În cursul zilei de duminică, Ludovic Orban declarase că petrecerile de Revelion sunt considerate evenimente private, fiind interzise prin lege. Astfel, cei care au apucat să plătească avans pentru vacanța de iarnă vor putea să se cazeze la hotel, dar fără a întinde mese și petreceri.

”Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a spus Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI