În cursul serii de ieri, Ludovic Orban a convocat o ședință de urgență în care să se discute despre situația pandemiei de COVID-19 la noi în țară. Această decizie a adunării mai multor autorități a fost luată în urma recordului de cazuri atins în cursul zilei de ieri.
Miercuri, România a atins un record negativ de îmbolnăviri cu COVID-19, dar și unul în rândul persoanelor decedate. Astfel, în ultimele 24 de ore, țara noastră a înregistrat 8.651 de cazuri de COVID-19 și 146 de persoane decedate.
Ludovic Orban s-a întrunit la Guvern cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și MApN, potrivit Digi24.
Chiar dacă ministrul Sănătății nu a putut veni, întrucât se află într-o delegație în judțul Sălaj, la Zalău, la această ședință au participat cei doi secretari de stat, Andrei Baciu și Nicolae Dragoș Garofil.
Potrivit unor surse guvernamentale menționate de către sursa citată, în ședința de aseară s-a discutat despre noile restricții care s-ar putea introduce în București, dar și în restul județelor din țară. Primele informații arată că există posibilitatea ca în București să fie limitată circulația în timpul nopții, iar în toată țara să devină obligatorie purtarea măștii, indiferent de rata de incidență a cazurilor.
În urma ședinței de urgență, autoritățile competente nu au luat încă o decizie fermă, urmând să se întâlnească din noi, astăzi, în cursul orei 19:00.
Marți și miercuri, premierul României s-a aflat într-o vizită oficială în Israel și Palestina, acolo unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu şi cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh.
Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, Ludovic Orban va discuta cu autoritățile israeliene despre relațiile pe care cele două state le au din punct de vedere economic, politic și sanitar.
„Principalul subiect al discuţiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precum şi pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate şi diversificate în beneficiul României şi Israelului.
Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluţiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, se arată mai în comunicat.
În același comunicat s-a menționat și faptul că discuțiile se vor baza, în principiu, pe relațiile bilaterale româno-palstiniene, urmărindu-se cu precădere consolidarea colaborării dintre cele două state.