Ludovic Orban, decizie importantă în legătură cu salariul minim. Ce trebuie să afle imediat românii

Ludovic Orban, decizie importantă în legătură cu salariul minim

Premierul Ludovic Orban, fericit în urma reușitei de duminică, a luat o decizie importantă în legătură cu salariul minim. Ce trebuie să afle românii imediat?

Ludovic Orban, decizie imporantă în legătură cu salariul minim

Klaus Iohannis s-a impus autoritar în primul tur al alegerilor prezidențiale. În urma succesului răsunător, premierul Orban a oferit o declarație pragmatică. Chiar dacă în exit poll-uri este prezentă Viorica Dăncilă pe locul doi, mâna dreapta a președintelui nu îl consideră scos din cursă pe Dan Barna, candidat din partea USR-PLUS.

Ludovic Orban, decizie importantă în legătură cu salariul minim. Ce trebuie să afle imediat românii
Ludovic Orban și Klaus Iohannis

„Facem numărătoarea paralelă. Nu cred că e bine să tragem concluzii pe numărătoarea parțială, pentru că depinde de unde vin rezultatele”, a spus Ludovic Orban penru Digi24.

Pe de altă parte, întrebat dacă Iohannis va fi deschis la o dezbatere pentru turul II, premierul s-a eschivat, spunând că obiectivul a fost atins, anume peste 40%, în primul tur. „Ne-am atins obiectivul – peste 40% în primul tur pentru Klaus Iohannis. (…) Strategia pentru turul doi o vom stabili după ce avem rezultatele, Klaus Iohannis a fost într-o comunicare permanentă cu cetățenii români”, a mai spus Orban.

”Să fie adoptată până la sfârșitul lunii noiembrie”

Pe de o parte se eschivează, pe de alta e în tratative. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a anunțat luni că Guvernul Orban a propus partenerilor sociali o dezbatere amplă privind majorarea salariului minim. De altfel, PSD a promis că va crește salariul minim cu 100 de lei, din data de 1 ianuarie 2020, dar nu a mai apucat, așa că Guvernul Orban trebuie să gestioneze responsabil propunerea.

„Astăzi, prim-ministrul Ludovic Orban a avut o ședință cu ministrul Finanțelor și ministrul Muncii pentru a fi analizată creșterea salariului minim. A fost evaluată propunerea vechiului Guvern și s-au făcut analize asupra impactului pe care această măsură va afecta mediul economic. O decizie va fi luată după consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor, iar obiectivul guvernului Orban este ca această măsură să fie pusă în dezbaterea publică și adoptată până la sfârșitul lunii noiembrie”, a spus Dancă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI