Ludovic Orban candidează la preşedinţia României. Ce spune despre Klaus Iohannis

Ludovic Orban candidează la preşedinţia României. Ce spune despre Klaus Iohannis
Ludovic Orban va candida pentru președinția României

Ludovic Orban, fostul premier și actualul lider al partidului Forța Dreptei, a anunțat recent că vrea să candideze la președinția României. Ce a spus despre Klaus Iohannis?

Ludovic Orban va candida pentru președinția României

Fostul premier a declarat că îi este greu să mai sprijine pe cineva pentru funcția de președinte, după ce actualul președinte ” a dat din nou România pe mâna PSD și a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare”.

„E adevărat că l-am sprijinit pe Iohannis, dar cine putea să îşi imagineze că omul care nu m-a păcălit numai pe mine, a păcălit şase milioane jumate de români?

Care toată ziua făcea pulbere PSD-ul, de dimineaţă până seara, care considera PSD-ul răul absolut, care garanta că victoria lui, a PNL, este de fapt victoria împotriva PSD, şansa de dezvoltare a României, el poate să se schimbe într-un asemenea hal, să facă exact opusul a ceea ce a făcut.

Nu mi-aş fi imaginat niciodată şi asta e o învăţătură de minte. Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu”, a declarat Ludovic Orban marți.

Declarațiile au fost făcute la evenimentul de lansare al organizaţiei judeţene de Ilfov a partidului Forța Dreptei, potrivit Agerpres.

„Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva la preşedinţia României și m-am hotărât să candidez eu”

Ludovic Orban se consideră acum pregătit să ocupe fotoliul prezidențial. El este de părere că a ajuns președintele PNL împotriva voinței lui Iohannis și nu a făcut niciun compromis.

„De 30 de ani mă pregătesc ca în sesiune şi învăţ. Am ajuns preşedintele Partidului Naţional Liberal împotriva voinţei lui Iohannis şi împotriva voinţei celor care ascultă de Iohannis, atât în PNL, cât şi în afara PNL, în diferite instituţii.

A fost o minune că am ajuns preşedintele PNL, un om liber, un om care niciodată nu a făcut pact cu diavolul. Un om care niciodată nu a făcut niciun compromis, care nu a lăsat să intre în dulap niciun schelet, ca ulterior cineva să poată să-i arate pisica.

Un om care toată viaţa lui nu a construit decât pe baza unui singur principiu valabil în democraţie”, a mai declarat Orban.

Fostul premier a mai spus că știe cum funcționează sistemul instituțional din țara noastră și că „știe ce ține pe loc România, pe lângă mediocritatea politicienilor şi dorinţa de a promite caritasuri din patru în patru ani de zile, care rămân evident fără combustibil”, a mai subliniat el.