19 nov. 2020 | 11:17

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre revenirea la starea de urgență.

Sănătate
Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre revenirea la starea de urgență.
Ludovic Orban, anunț despre demisie Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul României a vorbit miercuri seară despre situația României în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 cresc tot mai mult. Acesta a fost întrebat dacă în țara noastră va reveni starea de urgență, iar răspunsul lui a venit fără ezitare.

Ce se întâmplă cu localurile care nu respectă măsurile de restricție

Chiar dacă noile măsuri de restricție nu au adus rezultate vizibile privind scăderea numărului de cazuri, Ludovic Orban este încrezător că lucrurile se îndreaptă către bine. Astfel, acesta a afirmat ieri seară că, starea de alertă este suficientă pentru gestionarea pandemiei, nefiind nevoie de introducerea stării de alertă.

Premierul a atras atenția primarilor cu privire la sancționarea localurilor care nu respectă normele în vigoare, fiind de datoria și puterea lor de a controla acestă zonă. Șeful Executivului le-a recomandat acestora să colaboreze cu autoritățile centrale pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Restaurante închise din cauza neregulilor

Restaurant închis din cauza restricțiilor

„Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă. Mai avem o problemă cu primarii: noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care s-a închis şi care nu respectă regulile.

Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor.

Primarii trebuie să se implice şi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru (..) a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit RomaniaTV.

Ce spune Ludovic Orban despre depunerea demisiei

Fiind întrebat dacă își dă demisia, având în vedere evenimentul tragic de la Piatra Neamț, acesta a explicat că nu are motive, argumentând cine este, de fapt, vinovat. Ludovic Orban a menționat că în urma nefericitului accident, autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru a le oferi victimelor condițiile optime de recuperare.

„Nu! Am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Cea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o chestiune care ține de managementul unui spital și de deciziile care este au luat legate de funcționarea unei secții de Terapie Intensivă, care a fost mutată cu nici 24 de ore înainte de la etajul 3 la etajul doi.

Ministrul Tătaru a fost la Neamț, eu am fost la centrul de comandă, am asigurat transportul pacienților care erau la ATI – am luat decizii legate de transportarea medicului erou în Belgia”, a spus Orban, potrivit RomaniaTV.

Premierul a mai declarat că, în urma tragediei au fost făcute verificări în toate secțiile de Terapie Intensivă, iar în urma rezultatelor se vor lua deciziile cele mai potrivite.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro