Ludovic Orban a făcut anunțul acum: ce se întâmplă cu programul teraselor

Ludovic Orban a făcut anunțul acum: ce se întâmplă cu programul teraselor

Vineri, premierul Ludovic Orban a anunțat că programul teraselor va fi prelungit până la ora 24:00. În plus, premierul a mai precizat că în ședința de Guvern de azi va fi adopttaă hotărârea de prelungire a stării de alertă.

Ce se întâmplă cu programul teraselor

Ludovic Orban a mai spus însă că a fost de acord cu solicitarea ca programul teraselor să fie prelungit până la ora 24.00. De menționat este că o hotărâre anterioară a Comitetului Național pentru Situații de Urgență stabilise că terasele se închid la ora 23.00.

În ce privește declarațiile de presă, consilierul lui Ludovic Orban, deputatul PNL Virgil Guran, a spus într-o conferință de presă la sediul PNL că marea majoritate a oamenilor infectațo cu noul coronavirus nici nu simt că au virusul.

Consilierul lui Ludovic Orban, declarație șocantă

„O răceală este mai grea de dus decât virusul”, a declarat Guran. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care numeroase studii au arătat efectele pe care le are infecția cu coronavirus asupra organismului, inclusiv în cazul asimptomaticilor. Autoritățile au făcut în mod repetat apel la cei care se exprimă în spațiul public să nu minimizeze efectele pe care le poate avea boala COVID-19.

„Întotdeanuna uitați-vă la statistici la oamenii din terapie intensivă. Asta contează. Acuma, am destulă experiență, spun eu, în statisticile astea, că sunt acolo. Marea majoritate nici nu simt că au virusul acesta. Adică o răceală este mai grea de dus decât virusul.

Asta este problema pe care trebuie să o avem în vedere în primul rând, câți oameni avem la terapie intensivă și într-adevăr, în momentul în care ajunge la vreo 1.000 de oameni la terapie intensivă, începem să avem probleme de sistem medical în sensul de a asigura ventilație și ce ne trebuie pentru oamenii respectivi.”, a menționat consilierul premierului Orban.

Virgil Guran a mai precizat că situația este sub control, dar nu și virusul, astfel că numărul infecțiilor va rămâne constant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI