Ludovic Orban a demisionat azi de la conducerea Camerei Deputaților. Ce motive a invocat

Ludovic Orban a demisionat azi de la conducerea Camerei Deputaților. Ce motive a invocat
Fostul lider PNL atac dur la adresa lui Iohannis și Cîțu

După ce a pierdut guvernul, Ludovic Orban a fost băgt în corzi și la nivelul PNL. La alegerile interne, cu un număr mic de susținători, Orban pierde și președenția partidului. Pus sub presiuni și-a anuțase demisia din Camera Deputaților. Astăzi a venit momentul, fostul liderl PNL dezicându-se de actuala conducere PNL și chiar de Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a pierdut lupta cu Florin Cîțu

După demiterea sa din funcția de premier, Ludovic Orban a început să simtă cum îi fuge pământul de sub picioare. Cu o popularitate și susținere din ce în ce mai mare, Florin Cîțu a devenit principalul său antagonist în interiorul partidului. Deși omul propulsat de Orban în primul eșalon PNL, Cîțu a decis să iasă la atac. La anunțatele alegeri interne Orban spera să aibă susținere totală a membrilor PNL. Surpriza a fost mare când mai mult de jumătate din PNL-iști i-au acordat susținere lui Florin Cîțu. Cu alte cuvinte învățăcelul la depășit pe mentor.

Odată cu pierderea și funcției de președinte PNL, Ludovic Orban s-a văzut singur, și decide alierea cu opoziția parlamentară în demersul de vot asupra moțiunii de cenzură, cu toate că oficial declara că nu o va vota. Realitatea cruntă a venit și pentru învățăcel când a fost demis cu cel mai mare număr de voturi din istoria recentă a exercițiulu democratic din România.

Cîțu primea  281 de voturi de veto, și, de facto, demis. Ludovic Orban, imediat după alegerile interne, declara că pentru el este o decizie de onoare să-și dea demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Lucru pe care astăzi l-a și anunțat și făcut.

Fostul lider PNL atac dur la adresa lui Iohannis și Cîțu

Membri susținători ai fostului președinte PNL, și chiar acesta, au adus acuzații dure la adresa celor doi. Ludovic Orban declara că ceea ce s-a întâmplat la alegerile interne au fost mașinațiunile lui Iohannis de a controla PNL, iar Florin Cîțu doar o marionetă a acestuia. În urma deciziei de astăzi, de a demisiona din funcția de președinte a Camerei Deuptaților, Ludovic Orban și-a continuat public atacurile la adresa lui Iohannis și a lui Florin Cîțu, declarând:

„Dacă ești om de stat nu poți sa girezi funcția decât dacă ai legitimitate. Am promis romanilor 4 ani de stabilitate. Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu?

Au impus o conducere împotriva membrilor și și-au încălcat toate angajamentele în fața românilor. Au călcat in picioare democrația!”, spune Ludovic Orban, în conferința de presă, după depunerea demisiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI