Lucrurile care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj când mergi în vacanță. Le-ai pus pe toate?

Lucrurile care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj când mergi în vacanță. Le-ai pus pe toate?
Ce trebuie sa contina bagajul pentru vacanta

Concediul este, fără îndoială, momentul cel mai așteptat din an. Indiferent de destinația de vacanță aleasă, fie că optezi pentru Grecia, Egipt, Maldive, litoralul românesc sau munte, bagajele trebuie făcute din timp. În felul acesta, nu vei fi presat de timp pe ultima sută de metri și nici nu riști să uiți ceva important acasă. Dar ce pui în valize, pe lângă haine?

Lucruri utile pe care să le ai în bagaj

Făcutul bagajelor pentru concediu poate fi uneori o corvoadă. În orice vacanță trebuie să ai cu tine articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice. Dar lista nu se rezumă doar la acestea. Iată alte cinci lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din valize atunci când pleci în concediu. Sunt obiecte esențiale, utile și care mereu îți vor fi de ajutor, crede-ne pe cuvânt.

Nu pleca în vacanță fără aceste accesorii

1. Medicamente. Este obligatoriu să ai la tine o trusă medicală de urgență. Într-o geantă de cosmetice pune: antitermice, antihistaminice, analgezice, betadină, pansamete sterile, o fașă elastică, o foarfecă, rivanol și pastile pentru probleme stomacale. Nu de puține ori, turiștii se confruntă cu toxiinfecții alimentare, care le strică tot cheful de distracție sau relaxare.

2. Nu pleca la drum fără cărți de citit. Vor salva momentele în care plouă sau este frig afară. Cititul te relaxează indiferent de stațiunea în care îți petreci concediul. Un roman polițist sau de dragoste se potrivește perfect și atunci când stai pe plajă, sub umbrelă.

3. Bateria externă pentru telefon este esențială în orice situație, mai ales când pleci în vacanță. Trebuie să o ai cu tine oriunde. Se poate întâmpla ca smartphone-ul să se descarce când ești pe plajă sau hotelul să rămână fără curent electric. Pune dispozitivul în bagaj, îți va trebui sigur.

Nu uita să pui o haină mai groasă și o umbrelă mică

4. Un hanorac mai gros și o umbrelă mică sunt necesare în vacanță. Se poate schimba vremea radical oricând și poți avea nevoie de ele. Nu ocupă mult spațiu în valiză și sunt utile atunci când nu te aștepți. Nu te baza 100% pe prognoza meteo atunci când mergi într-o destinație cu mult soare.

5. Cel de-al cincilea lucru pe care să-l pui în geanta de voiaj este un briceag multifuncțional. Accesoriul te poate ajuta să supraviețuiești oriunde, să desfaci o sticlă de suc sau bere sau să tai un ambalaj care se desface greu. Iar dacă îți mai rămâne spațiu în valiză, include și o lanternă.