Lovitură puternică pentru România din partea UE. Corina Crețu a făcut anunțul îngrijorător. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021

Lovitură puternică pentru România din partea UE. Corina Crețu a făcut anunțul îngrijorător. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021
Corina Crețu a făcut anunțul îngrijorător. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021

Corina Creţu a făcut un anunț îngrijorător, sâmbătă, la Iași, în ceea ce privește bugetul Uniunii Europene pentru 2021-2027. Eurodeputata susține să bugetul UE ar putea fi micșorat, iar drept urmare e posibil ca România să primească mai puțini bani.

România ar putea primi mai puțini bani de la UE

Corina Crețu a declarat că Președinția finlandeză a Consiliul Uniunii Europene, a făcut o propunere care implică reducerea masivă a bugetului Multianual 2021-2027. În plus, noua formulă de calcul propusă, ar dezavantaja România.

”Sunt foarte îngrijorată de propunerea Preşedinţiei finlandeze, care vizează reduceri masive din fondurile europene pentru ţările mai puţin dezvoltate. Tocmai de aceea cred că România împreună cu prietenii, mai ales cei din estul european, trebuie să facă front comun pentru a apăra această propunere a Comisiei Europene, care a fost depusă pe masa Parlamentului şi Consiliului European încă din 2 mai 2018”, a spus Corina Creţu.

România ar putea primi mai puțini bani de la UE
România ar putea primi mai puțini bani de la UE

De asemenea, eurodeputata a mai spus că România ar fi putut face ceva în privința bugetului pe 2021-2027 în timpul Reședinției rotative la Consiliul UE, dar a ratat ocazia.

”Mă îngrijorează că bugetul UE ar putea fi redus în perioada 2021-2027, mă îngrijorează faptul că nu reuşim să absorbim fonduri europene. 2014 – 2020 este practic spre sfârşit iar proiectele mai pot fi depuse până la finalul anului 2020, după care plăţi se mai pot face până în anul 2023”, a precizat Corina Creţu.

Corina Crețu: ”Îmi este foarte teamă că nu se vor putea folosi bani europeni de la 1 ianuarie 2021”

”Nu se vor putea folosi bani europeni de la 1 ianuarie 2021” - Corina Crețu
”Nu se vor putea folosi bani europeni de la 1 ianuarie 2021” – Corina Crețu

”Îmi este foarte teamă că nu se vor putea folosi bani europeni de la 1 ianuarie 2021 din cauza adoptării târzii a legislaţiei. Ceea ce aş vrea să spun este faptul că am transmis în ultimii cinci ani, şi mai ales în ultimii trei ani – dar am văzut această rea-voinţă din partea autorităţilor române – am trimis constant, cu situaţiile la zi, către instituţiile române, le-am transmis către guvern. Am transmis la momentul respectiv tocmai pentru a păstra aceste semnale de alarmă în memoria instituţională. Aceste scrisori cred că pot fi făcute publice dacă autorităţile române vor, pentru ca românii să ştie care este situaţia reală. Sunt gata să explic şi personal cum au evoluat lucrurile”, a declarat Corina Crețu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI