Lovitură pentru bugetarii din România. Documentul oficial care anunță înghețarea salariilor și concedieri

Lovitură pentru bugetarii din România. Documentul oficial care anunță înghețarea salariilor și concedieri
Lovitură pentru bugetari! Ce se întâmplă cu salariile și concediile acestora?

Ministerul Finanțelor cere tuturor instituțiilor de stat să ia măsuri pentru că ”sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor” pentru bugetari.

Bugetarii au de suferit! Ce se întâmplă cu salariile și concediile acestora

Documentul trimis mai multor instituții bugetare de către Ministerul Finanțelor arată că acesta a ”a aprobat repartizarea pe trimestre conform propunerilor transmise, chiar dacă, prin modul de repartizare a acestora, sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor”. Se cere instituțiilor bugetare ”să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”. La acesta este adăugat și faptul că în privința răspunsurilor care vor fi transmise până la data propusă „marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal”.

Ministerul care este condus de Eugen Teodorovici arată că instituțiile au transmis faptul că vor urma să solicite fonduri suplimentare pentru rectificarea bugetară, astfel că nu au găsit nicio soluție pentru a putea reduce cheltuielile. Ministerul Finanțelor arată că nu poate fi de acord cu cheltuielile majoritare de personal cu ocazia rectificărilor bugetare pentru că o creștere ca aceasta ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții. La finele documentului, Eugen Teodorovici cere instituțiilor în cauză să ”dispună măsurile pe care le considerați necesare pentru încadrarea în prevederile trimestriale aprobate”.

Vești proaste pentru bugetari. Ce se va întâmpla cu salariile și concediile acestora?
Vești proaste pentru bugetari. Ce se va întâmpla cu salariile și concediile acestora?

PSD-ALDE pregătește concedieri și tăierea salariilor

„Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul. Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă. ”
Vlad Alexandrescu, senator USR

Urmăriți Playtech.ro și pe