08 iul. 2020 | 17:42

Lovitură grea pentru România. Grecia, Bulgaria și Turcia dau bani grei pentru a ne face rău

Știri generale
Lovitură grea pentru România. Grecia, Bulgaria și Turcia dau bani grei pentru a ne face rău
Lovitură grea pentru România. Grecia, Bulgaria și Turcia dau bani grei pentru a ne face rău

Bulgaria, Grecia și Turcia finanțează denigrarea litoralului românesc, a precizat Anca Pavel Nedea, directorul Organizației Patronale Mamaia Constanța și fost președinte al Autorității Naționale pentru Turism.

Lovitură grea pentru România

Aceasta a declarat marți, într-o conferință de presă că acum trebuie profitat de faptul că românii nu mai pleacă atât de mult în străinătate pe perioada verii și atrași către litoralul românesc.

„Este foarte frustrant pentru un manager, antreprenor, consultant să vadă în continuare aversiunea pe care o avem faţă de litoralul românesc. Este la modă de foarte mulţi ani. Alte destinaţii cum sunt Bulgaria, Grecia şi Turcia finanţează masiv presa de litoral şi presa din România în general să spună lucruri bune despre ele şi lucruri foarte rele despre propriul litoral. Am observat campania susţinută împotriva litoralului românesc”, a precizat Nedea, care conduce, împreună cu fratele ei, Ionuţ Nedea, un hotel din staţiunea Cap Aurora.

Astfel, ea s-a declarat dezamăgită să constate o campanie „extraordinar de agresivă” la nivel central faţă de litoralul românesc. „Este un moment pe care refuzăm să ni-l mai fure cineva. E timpul să depăşim aceste subiecte tabu legat de litoralul românesc”, a declarat, potrivit adevărul.ro.

Au fost cumpărate toate proprietățile lăsate în paragină

Ea a mai declarat că în Saturn şi Neptun au fost demarate proiecte pe fonduri europene de refacere a infrastructurii staţiunilor, iar despre „hotelurile comuniste”, a afirmat: „Cred că nu este nimic mai frumos într-o destinaţie decât să faci istorie. Mulţi încearcă să readucă la viaţă hoteluri foarte bine făcute pe vremea lui Ceauşescu. Nu trebuie lăsate în paragină. Rolul nostru este să investim, să schimbăm perspective”.

De asemenea, anul trecut au fost cumpărate toate proprietăţile care erau lăsate în paragină. „Cred că în cinci ani sudul litoralului o să fie o destinaţie unde ne va plăcea să ne visăm o experienţă. Nu trebuie să cadă Mamaia ca să crească sudul. Putem fi şi noi o Coastă de Azur”. Tot Nedea este de părere că asta nu s-a întâmplat până acum din cauza infrastructurii.

„Ne împiedică infrastructura destinaţiilor. Sunt distruse spaţiile verzi, sunt făcute construcţii care nu respectă peisajul urban, e nevoie de o dezvoltare unitară, de o strategie de promovare”. Ea a mai precizat că pe ruta Eforie Sud – Vama Veche va începe un proiect de zonă costieră.

Măsuri speciale în hoteluri

În ce privește prevenirea răspâdirii noului coronavirus, în această perioadă în hoteluri au fost implementate măsuri speciale. De la covoare cu soluţii speciale, dezinfectanţi și afişaj la nebulizarea camerei după fiecare şedere.

Dar mai puţin de 1% dintre turişti nu le respectă, a explicat Ionuţ Nedea, proprietarul litoralulromanesc.ro și unul dintre cei mai mari turoperatori de litoral din ţară. „Trebuie să înţeleagă că ne expun pe toţi. Le atragem mereu atenţia, dar nu putem deveni agresivi. Ţine de bunul simţ al fiecărui român care ne trece pragul”, a completat aceasta.

Antreprenorul a mai spus că în ultima perioadă hotelierii s-au confruntat cu „cea mai dificilă situaţie din istoria noastră, pe care nimeni nu cred că a prevăzut-o”.

„Deşi am lucrat tot timpul cu planuri de stres, cu scenarii în care am anticipat diverse lucruri, niciodată nu am anticipat această pandemie. Vânzările s-au prăbuşit în luna martie. Am lucrat cu vreo opt scenarii şi am lucrat foarte mult cu oamenii noştri. Am preferat să facem investiţii în aceste trei luni, de peste 600.000 de euro în zona IT”, a mai precizat el.

De asemenea, toate rezervările pentru 1 mai facute prin agenţia litoralulromanesc.ro, pe care o conduce, au fost rambursate. „Am propus unor turişti să accepte vouchere şi am dat 105% celor care au acceptat. Cei care au dorit să îşi primească banii înapoi şi i-au primit”. În ultimele zece zile a fost înregistrată și o creştere a vânzărilor, iar luni, creşterea vânzărilor a fost de 40% în raport cu aceeaşi zi a anului trecut. „Mă aştept ca acest trend să se menţină”.

”Românii se tem să mai plece în străinătate”

„Românii se tem să mai plece în străinătate”, a mai spus și Ionuţ Nedea, așadar cererea pentru litoralul românesc va fi mai mare. „Avem şansa să aducem oameni care nu au mai fost de şase, şapte ani şi vor putea să vadă investiţiile şi hotelurile noi, iar provocarea este să îi aducem aici”. În acest context, cei doi au menţionat că pierderile vor putea fi analizate începând cu data de 15 iulie.

Acesta a mai a creat un proiect, TourX, care constă în explorarea Dobrogei pe trei rute și prin care turiştii pot descoperi caracterul cultural al regiunii.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro