Lovitură grea pentru români. Ce se întâmplă de la miezul nopții
Cazurile de coronavirus din România au început să crească într-un ritm alert. Ce se întâmplă cu românii începând din aceasta noapte.
Lovitură grea pentru români. Ce se întâmplă de la miezul nopții
Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății a anunțat printr-un mesaj pe Twitter vineri, că cetățenii care au călătorit în România și Bulgaria, vor intra în carantină pentru 14 zile. Datorită creșterii numărului de cazuri de coronavirus în ultima perioadă din România, autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români.
În urma unei întâlniri cu șefii instituțiilor de sănătate și cu ministrul de Interne, Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății a luat această decizie. Autoritățile italiene transmit că toți românii care intră în italia începând de sâmbătă, 24 iulie, 00.00 vor intra obligatoriu în carantină.
„Virusul nu este înfrânt și continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauți”, a scris ministrul italian într-o postare pe Facebook.
Avertismentul jurnaliștilor italieni
Pe teritoriul României, până vineri au fost confirmate 42,394 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus și 2150 de decese. Ziua de vineri a fost marcată de un nou record de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în ultimele 24 de ore: 1,119.
Un avertisment lansat încă de luni de către publicația Il Messaggero spune că România riscă să devină Brazilia Europei. Il Messaggero scrie că această creștere exponențială a numărului de cazuri este îngrijorătoare pentru zona Balcanilor și pentru întreaga Uniune Europeană.
”Oficial, există 36,000 de cazuri de coronavirus în România, însă în realitate numărul ar putea fi mult mai mare”, scriu jurnaliștii italieni.
Cazurile de coronavirus din Europa
Potrivit OMS, peste 530,000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate de la începutul epidemiei în țările din Europa Centrală și de Est, Germania Austria și Grecia. În jur de 20.000 de oameni au murit în această zonă, dintre care 9,084 în Germania, 2,009 în România, 1,618 în Polonia, 1,485 în Ucraina, 711 în Austria, 680 în Moldova și 596 în Ungaria.