Veste sumbră din Italia. Starea de Urgență se prelungește? Anunțul asemănător al Guvernului din România

Veste sumbră din Italia. Starea de Urgență se prelungește? Anunțul asemănător al Guvernului din România
Starea de urgență ar putea să se prelungească în Italia

Când lucrurile parcă păreau să reintre pe un făgaș normal, cel puțin în Europa, iar infecția cu coronavirus părea că a făcut un pas în spate, ei bine veștile rele revin! Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că starea de urgență ar putea fi prelungită, mai ales că au fost creșteri ale numărului de infectări noi.

Starea de urgență ar putea să se prelungească în Italia

Liderul guvernului de la Roma a declarat că este posibil să fie prelungită starea de urgenţă instituită din cauza pandemiei de coronavirus, care expiră pe data de 31 iulie.

Conform celor spuse de Giuseppe Conte, principalul scop este acela de a facilita controlul asupra propagării virusului. „Rezonabil vorbind, există condiţii pentru a prelungi starea de urgenţă din cauza coronavirusului după data de 31 iulie”, a declarat Conte la Veneţia.

Starea de urgență ar putea să se prelungească în Italia
Starea de urgență ar putea să se prelungească în Italia

Numărul de noi infectări a crescut pentru a doua zi la rând

În conferinţa de presă, prim-ministrul Italiei a mai completat: „Starea de urgenţă este utilizată pentru a ţine sub control virusul. Încă nu ne-am decis, dar, rezonabil vorbind, ne îndreptăm în această direcţie.”

„Este o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniştri, iar o eventuală prelungire înseamnă că vom putea continua să luăm măsurile necesare, chiar şi de mică amploare”, a punctat şeful guvernului.

Italia a introdus restricții de călătorie pentru 13 țări

Italia este prima ţară din Europa care a fost afectată de cazurile de Covid-19 şi a plătit foarte scump, cu aproape 35.000 de morţi. Un semn de îngrijorare este legat de faptul că numărul de noi cazuri a crescut pentru a doua zi consecutiv, la 229.

Italia a introdus interdicții de călătorie pentru cetățenii din 30 de țări. Pe lista realizată de Ministerul Sănătăţii se află Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia şi Herzegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, conform News.ro.

Interdicţia cauzată de coronavirus se aplică oricărei persoane care a stat sau a călătorit în aceste ţări în ultimele 14 zile, a afirmat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, într-un comunicat. Călătorii din toate celelalte state din afara Uniunii Europene şi a spaţiului Schengen pot intra în Italia, dar trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

Și autoritățile din România au lansat un nou mesaj pentru români, după ce numărul de noi infectări a crescut vertiginos, ajungând ieri la 614 cazuri. Premierul, cât și președintele Klaus Iohannis au crut populației să fie responsabilă și să respecte măsurile impuse de Executiv. Chiar președintele a spus că dacă numărul de infectări va crește, autoritățile se vor gândi să revină cu noi măsuri de restricție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI