Lovitură grea pentru Ianis Hagi. De ce a plecat, de fapt, de la Genk. „Nu știu de ce a avut acea cădere”

Lovitură grea pentru Ianis Hagi. De ce a plecat, de fapt, de la Genk. „Nu știu de ce a avut acea cădere”

Lovitură grea pentru Ianis Hagi, care de la începutul acestui an joacă la Glasgow Rangers, în Scottish Premiership. Adevăratul motiv pentru care fotbalistul român a plecat de la Genk a fost dezvăluit recent de oficialii clubului belgian.

Lovitură grea pentru Ianis Hagi. De ce a plecat, de fapt, de la Genk

Ianis Hagi, 21 de ani, a avut o evoluție remarcabilă în primele săptămâni ale acestui an, sub culorile formației scoțiene Glasgow Rangers, unde a fost împrumutat de la Genk, din campionatul Belgiei. Ianis Hagi a petrecut șase luni în gruparea belgiană și a fost „achiziționat” de la Viitorul Constanța, chiar la începutul sezonului 2019-2020, mai exact pe 12 iulie 2019, debutând pe 28 iulie. Ianis a îmbrăcat de 14 ori tricoul echipei din Belgian First Division A și a marcat 3 goluri, dar a avut și o cădere de formă.

Directorul tehnic al celor de la Genk nu ar avea niciun fel de regret pentru decizia luată de curând. Dimitri De Conde a susținut toate acestea la scurt timp după ce fiul fostului mare fotbalist Gheorghe Hagi a fost lăsat să plece la Rangers.

Ianis Hagi a fost împrumutat de Rangers până la finalul sezonului

„Adevărul despre Ianis Hagi este că l-am lăsat să meargă la Rangers sub formă de împrumut pentru că a cerut să plece în ianuarie. La Rangers joacă acum aripă dreapta, iar aici, la Genk, îl avem pe Junya Ito care evoluează pe această poziție. Junya a jucat atât de bine, încât nu am putut să-i garantăm lui Hagi că va mai juca vreun meci pentru noi”, a susținut Dimitri De Conde.

La rândul său, Alin Stoica, fost jucător al Anderlecht, dar și Club Brugge, a oferit detalii despre picajul lui Ianis Hagi. Fostul fotbalist a povestit că nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat cu fiul „regelui”, câtă vreme a activat la formația din Belgia. Parcursul lui Ianis Hagi pe teren a lăsat de dorit, așa cum au exprimat mulți.

„Nu știu de ce Ianis a avut acea cădere în Belgia. Fotbalul belgian nu a fost niciodată atât de slab precum este în acest moment. 95% dintre jucătorii care evoluează acum în Belgia nici nu ar fi intrat în vestiar în anii 2000. Și aici vorbesc despre calitate”, a transmis Alin Stoica, potrivit digisport.ro.

Ianis Hagi a ajuns la meciul cu numărul 11 în tricoul echipei Rangers. Tânărul jucător a început 9 din postura de titular, a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive. Rangers este situat pe locul secund în Scoția, cu 67 de puncte, la 13 lungimi de rivala Celtic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI