Telekom România ar fi închis două magazine din Iași, din cauza Covid 19. Poziția oficială a companiei

de: Dumitrache Diana
06 10. 2020

Pandemia de coronavirus a afectat grav şi una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din România. Telekom a primit o lovitură dură, iar clienţii sunt îngrijoraţi de situaţia actuală.

UPDATE: În urma publicării materialului de mai jos, reprezentanții Telekom au transmis un comunicat către Playtech.ro în care au prezentat astfel situația:

„Vă mulțumim pentru preocupare, însă dorim să clarificăm faptul că magazinul din Podul Roș a fost închis din alte considerente, fără legătură cu virusul Covid-19. În ceea ce privește magazinul de pe Strada Lăpușneanu, au fost luate toate măsurile recomandate de autorități pentru astfel de situații. Ne preocupă în mod continuu sănătatea și siguranța angajaților nostri și sperăm să trecem cu bine peste această perioadă. Nu în ultimul rând, dorim să menționăm că Telekom Romania asigură angajaților materiale sanitare și de protecție necesare, iar în fiecare loc de muncă sunt comunicate, implementate și respectate măsurile de igienă și prevenție a răspândirii virusului Covid-19.”, susțin reprezentanții Telekom România.

Lovitură pentru Telekom în plină pandemie de coronavirus

După ce la începutul anului era anunţată o scădere de 8% a numărului de abonaţi la serviciile Telekom, compania trece printr-un alt moment greu. Este vorba despre două sedii din Iaşi ale operatorului care au fost închise (Podu Roş şi cel de pe strada Lăpuşneanu), după ce mai mulţi angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Drept urmare, o anchetă epidemiologică este în plină desfăşurare, mai ales că aceştia au intrat în contact cu sute de clienţi Telekom, conform BZI.RO.

Veniturile încasate în 2019 de compania de telecomunicaţii au fost cu 5% mai mare ca în 2018 – 980 de milioane de euro, în timp ce evoluția numărului de angajați full-time a fost în scădere cu 21%: 5.029 în 2019, față de 6.356 în 2018.

Iaşiul se confruntă cu o creştere uriaşă a numărului de infectări cu noul coronavirus, judeţul fiind pe locul al doilea la nivel de ţară ca număr de persoane infectate, după Bucureşti. Până pe data de 6 octombrie 2020, la nivel de judeţ, au fost confirmate pozitiv, în total, 5.765 de persoane.

Lovitură dură pentru Telekom în pandemia de covid-19! Toți clienții au aflat de problema lor majoră

Restricţii la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Dacă în alţi ani, pe 14 octombrie, Iaşiul era “sufocat” de credincioşii veniţi din toate colţurile tării la moaştele Sfintei Parascheva, anul acesta lucrurile vor sta cu totul altfel. Autorităţile au explicat că, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, doar persoanele cu domiciliul în Iaşi vor putea merge la  Catedrala Mitropolitană din capitala Moldovei.

“Referitor la organizarea sărbătorilor religioase, este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localităţi.

Riscul major este pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți. Sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respective”, a spus Raed Arafat.

Aşa cum era de aşteptat, BOR a luat poziţie după anunţarea acestor restricţii şi a transmis că în niciun caz nu trebuie să fie limitată libertatea religioasă a românilor.

“Din perspectiva prezervării unor libertăți intangibile, precum fundamentală libertate religioasă, considerăm că măsurile sprijinite pe rațiuni medicale cu impact public trebuie luate cu maxim discernământ și atentă bunăvoință, astfel încât ele să nu conducă la afectarea acestor libertăți, la contrarierea și tulburarea oamenilor credincioși care compun majoritatea copleșitoare a societății românești.

Măsurile ce se impun că strict necesare trebuie justificate în mod onest de rațiuni sanitare foarte limpezi, precum și de probe indubitabile legate de respectarea sau nerespectarea regulilor în anumite locuri sau instituții. Bisericile sunt prin natura lor spații ale decenței, curățeniei și ordinii, nu ale dezordinii”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, conform Mediafax.