Lovitură dură pentru suporterii echipei Dinamo. Tribunalul a luat decizia finală

Lovitură dură pentru suporterii echipei Dinamo. Tribunalul a luat decizia finală
Lovitură dură pentru suporterii echipei Dinamo. Tribunalul a luat decizia finala

Dinamo a primit verdictul din partea Tribunalului București. Situația financiară a clubului din Ștefan cel Mare a mers din rău în mai rău. Eforturile fanilor reuniți în programul DDB au menținut echipa pe linia de plutire, în acest sezon, dar nimic mai mult. Povara datoriilor a fost mult prea mare pentru suporteri. Vineri, gruparea din Ștefan cel Mare solicitase intrarea în insolvență, așa cum s-a mai întâmplat și acum 7 ani.

Lovitură dură pentru suporterii echipei Dinamo

Dinamo s-a salvat de la retrogradare, dar soarta clubului era, deja, aproape pecetluită. Preluarea echipei de spaniolii conduși de Pablo Cortacero nu a adus „lumina” pe strada „câinilor”. Dimpotrivă, dinamoviștii s-au afundat într-o „beznă financiară” tot mai mare. Aproape întreg sezonul, fanii reuniți în programul „Doar Dinamo București” au încercat să țină echipa pe linia de plutire. Și, cumva, au reușit. Însă, datoriile trecutului i-au ajuns din urmă pe dinamoviști. Ioan Andone vorbea de aproximativ 7 milioane de euro, dar nici „Fălcosul” nu băga mâna-n foc că aceea ar fi toată suma.

Spre finalul actualului sezon, salvat ca prin minune de revenirea lui Dusan Uhrin jr. pe banca tehnică, Mario Nicolae, directorul sportiv al clubului, vorbea de austeritate. Gata cu salarii de 15.000, 20.000 sau chiar 30.000 de euro, așa cum a fost cazul unor jucători, mai ales străini.

Noi avem un club cu datorii și cu managementul în aer. Sediul este în aer, sunt datorii la datorii. (…) Noile salarii? Plus, minus 5.000 de euro pe lună, cu bonusuri de performanță. Vrei, nu vrei, Dinamo nu-și mai poate permite luxul de a angaja jucători cu nume. Să aduci jucători care înțeleg prin ce situație trece Dinamo și să atragi sponsori”, spunea Mario Nicolae. conform gsp.ro.

Tribunalul a luat decizia finală

Dar până la austeritate, s-a ajuns la altceva. Dinamo a solicitat, vineri, Tribunalului București, intrarea în insolvență. Luni, instanța a aprobat, cererea clubului bucureștean. Insolvența va acționa ca un scut împotriva celor față de care Dinamo are datorii. Intrarea în insolvență va pune „între paranteze” plata acestor sume către creditori. Unele vor fi chiar anulate. Însă,  Dinamo nu poate participa însă în cupele europene cât este în insolvență, plus încă 12 luni după ieșirea din insolvență.

Conform gsp.ro, în plan sportiv, Dinamo riscă 9 puncte penalizare din clasamentul sezonului regulat dacă are datorii către cluburi, angajați, fotbaliști și Fisc, iar Planul de reorganizare nu este confirmat de Judecătorul sindic până la 30 noiembrie. Clubul dinamovist a mai străbătut, acum 7 ani, același „drum”. În iunie 2014, la prima intrare în insolvență, când la șefia clubului se afla Ionuț Negoiță, datoriile se cifrau la 17, 5 milioane de euro. După 16 luni, Dinamo a reușit să scape de insolvență, echipa fiind reintrodusă în circuitul economic prin decizia Tribunalului București.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI