Dinamo, din nou în insolvență?! ”Câinii” află luni ce se întâmplă cu clubul

Dinamo, din nou în insolvență?! ”Câinii” află luni ce se întâmplă cu clubul
Dinamo, din nou în insolvență?! ”Câinii” află luni ce se întâmplă cu clubul

Dinamo are o senzație de deja-vu, clubul făcând cerere de intrare în insolvență. Acest lucru s-a mai întâmplat și în 2014, în „mandatul” lui Ionuț Negoiță. Acum, datoriile „câinilor” s-au tot acumulat, în ciuda eforturilor fanilor din DDB de a șine lucrurile pe linia de plutire. Luni dimineață, Tribunalul București va decide în privința deschiderii procedurii de insolvență a „câinilor”.

Dinamo, din nou în insolvență?!

Dinamo s-a salvat, din nou, de la retrogradare, dar așteaptă să intre în insolvență. Clubul din Ștefan cel Mare trece, de multă vreme, printr-o situație financiară dezastruoasă. Iar preluarea lui de către Pablo Cortacero și spaniolii săi a agravat lucrurile. Practic, în tot sezonul abia încheiat, suporterii grupați în programul „Doar Dinamo București” au salvat echipa de la prăbușirea totală. Dar datoriile deja adunate, salariile cerute prin tribunale sportive de foști  jucători și angajați, actualele contracte, au fost prea mult pentru forțele DDB.

De altfel, directorul sportiv al clubului, Mario Niculae, schița de mai multă vreme un program de austeritate pentru sezonul următor. Dar până la aplicarea lui, va interveni, cel mai probabil, intrarea în insolvență.

Noi avem un club cu datorii și cu managementul în aer. Sediul este în aer, sunt datorii la datorii. (…) Noile salarii? Plus, minus 5.000 de euro pe lună, cu bonusuri de performanță. Vrei, nu vrei, Dinamo nu-și mai poate permite luxul de a angaja jucători cu nume. Să aduci jucători care înțeleg prin ce situație trece Dinamo și să atragi sponsori”, spunea Mario Nicolae. conform gsp.ro.

”Câinii” află luni ce se întâmplă cu clubul

Echipa se află la ora actuală în cantonament în Turcia. Dar și antrenorul Dusan Uhrin jr. era, înaintea plecării, conștient că unica soluție pentru problemele clubului este insolvența.

Intrăm în insolvență, e 90%. Dar este mai bine pentru Dinamo, așa putem transfera jucători. Voi aștepta să văd ce se întâmplă. E sigur că intrăm în insolvență. Am avut o întâlnire cu fanii. Va fi insolvență, vom vedea apoi ce se va întâmpla, e un proces, trebuie să așteptăm să se încheie, nu e problema mea. Cred că e cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători”, a declarat tehnicianul ceh, citat de playsport.ro.

Conform gsp.ro, Dinamo a cerut vineri, 25 iunie, intrarea în insolvență. Decizia finală va fi luată de Tribunalul București, luni, 28 iunie. Aceasta va însemna, în cazul aprobării solicitării, că vor fi numiți doi administratori, unul special și altul judiciar. Ei vor fi cei care vor „prelua puterea” în club, propunând un plan de revigorare a societății.

Insolvența va acționa ca un scut împotriva celor față de care Dinamo are datorii. Intrarea în insolvența va pune „între paranteze” plata acestor sume către creditori. Unele vor fi chiar anulate. Ioan Andone a vorbit recent de o datorie totală de 7 milioane de euro, dar bănuia că aceasta ar putea fi și mai mare. În iunie 2014, la prima intrare în insolvență, când la șefia clubului se afla Ionuț Negoiță, datoriile se cifrau la 17, 5 milioane de euro. După 16 luni, Dinamo a reușit să scape de insolvență, echipa fiind reintrodusă în circuitul economic prin decizia Tribunalului București.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI