Lovitură dură pentru Sorana Cîrstea. Ce a făcut Emma Răducanu după ce a învins-o VIDEO

Lovitură dură pentru Sorana Cîrstea. Ce a făcut Emma Răducanu după ce a învins-o VIDEO
Emma Răducanu, noul fenomen de la Wimbledon

Emma Răducanu, în vârstă de optsprezece ani, a creat astăzi unul dintre marile momente de la Wimbledon, când a învins-o pe Sorana Cîrstea cu un scor de 6-3, 7-5. Au existat probabil 7.000 de fani pe terenul de tenis. Emma Răducanu a învins-o pe Sorana Cîrstea în două seturi și a ajunge în runda a patra a turneului de la Wimbledon.

Emma Răducanu, noul fenomen de la Wimbledon

Debutul visat al Emmei Răducanu la Wimbledon a continuat cu victoria împotriva numărului 45 WTA Sorana Cîrstea. Tânăra care a beneficiat de un wildcard, în vârstă de 18 ani, clasată pe locul 338, a impresionat într-o victorie cu 6-3 7-5. Jucând pe un astfel de teren și la un turneu de o asemenea anvergură pentru prima dată, a uimit-o pe Cîrstea, în vârstă de 31 de ani, luând opt mingi la rând.

„Sunt mută acum, Nu știam care va fi reacția mea și atunci asta s-a întâmplat. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul pe care l-am avut astăzi.

Acesta este de departe cel mai mare teren pe care l-am jucat. Cred că m-am descurcat destul de bine la început, doar că am încercat să-mi rețin nervii.”,  a spus Emma Răducanu la finalul meciului.

„Cred că o să spăl niște haine în seara asta”

Jucătoarea de 18 ani, noul fenomen dela Wimbledon, are origini române, din partea tatălui său. Tânăra sportivă are tată român și o mamă de orgini chineze, dar trăiește în Marea Britanie. După victoria împotriva Soranie Cîrstea, Răducanu devine cea mai tânără jucătoare britanică care a ajuns la Wimbledon în ultimii 16 în era Open. O va înfrunta în următoarea rundă pe australianca Ajla Tomljanovic.

Dacă nu am știut-o înainte, o știm acum. Există o nouă vedetă a tenisului britanic – și se numește Emma Răducanu.”, scrie BBC despre tânăra jucătoare. Gestul sportivei care a generat râsete pe arena principală de la Wimbledon au fost cuvintele de final în mini-interviul acordat chiar pe teren.

„Înainte să vin la Wimbledon, părinții mei m-au întrebat dacă nu cumva împachetez prea multe echipamente de joc. Cred că o să spăl niște haine în seara asta.”, a declarat Emma la final.

Momentul ei de sinceritate a făcut ca publicul să izbucnească în râs.

Junioara Emma Răducanu are șanse mari la finala Wimbledon

Antrenată de Nigel Sears, socrul lui Andy Murray, i s-a înmânat un wildcard în tragerea principală, după ce a debutat la WTA Tour la Nottingham la începutul lunii iunie.

Cîrstea, care a jucat primul ei tur patru la Wimbledon când adversara ei avea doar cinci ani, a reușit să piardă în al patrulea joc astăzi.

Ajungând în ultimii 16, Emma Răducanu câștigă premiul în bani până la 181.000 de lire sterline, cu mult mai mult decât câștigurile totale din carieră înainte de Wimbledon de 28.762 lire sterline.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI