03 ian. 2023 | 11:56

Lovitură dură pentru Simona Halep la început de an. Cea mai mare temere a sportivei s-a adeverit

News
Lovitură dură pentru Simona Halep la început de an. Cea mai mare temere a sportivei s-a adeverit
Smona Halep, numărul 12 în clasamentul WTA

Ultimele luni au fost pentru Simona Halep adevărate provocări, astfel că sportiva a sperat la o revenire spectaculoasă începând cu 2023. Cu toate acestea, se pare că prima săptămână din noul an nu este una favorabilă din punct de vedere profesional, motiv pentru care a primit o veste tristă. Constănțeanca s-a temut pentru aceste urmări, însă involuția lucrurilor nu a ținut de ea.

Lovitură dificilă pentru Simona Halep în 2023

Simona Halep s-a aflat până acum în Top 10 WTA, loc obținut în clasament pe data de 14 august, atunci când a câștigat turneul WTA 1000 de la Toronto. Din păcate, românca noastră este nevoită acum să părăsească elita tensiului mondial, după ce, luni, a picat pe locul 12 în clasamentul live, fiind subclasată de Paula Badosa (Spania) și Madison Keys (SUA).

Ultimul meci jucat de Simona Halep a fost pe 29 august, atunci când tenismena a pierdut în runda inaugurală la US Open, scor 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur din Ucraina.

Din păcate, după acest meci, a început adevărata drama a Simonei Halep, fiind depistată pozitiv cu Roxadustat și suspendată provizoriu, până la clarificarea situației și dovedirea nevinovăției, dacă lucrurile s-au întâmplat așa cum a povestit Simona Halep și cele mai apropiate persoane din anturajul său.

Cu toate acestea, din cauza suspendării provizorii, Simona nu și-a mai putut apăra cele 280 de puncte câștigate anul trecut, după titlul de la WTA Melbourne, dezavantaj care a atras cu sine ieșirea din Top 10 WTA în clasamentul live.

Din păcate, veștile rele nu se termină acum pentru sportivă, astfel că ea ar putea să piardă premiile în bani de la Australia Open 2023.

Pentru a putea participa la primul turneu de Grand Slam din 2023, cazul Simonei Halep ar trebui judecat în următoarele trei săptămâni, iar dacă va fi găsită nevinovată, atunci va avea nevoie de un wild-card. Pentru moment, organizatorii marelui turneu de tenis au acordat 6 invitații din totalul de 8.

Interdicțiile impuse Simonei Halep după suspendarea temporară

După ce a a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep a avut un parcurs dificil de urmat pentru dovedirea nevinovăției. Din păcate, dacă nu va reuși acest lucru, ea riscă o suspendare de până la patru ani. La acel moment, Cristian Jura, membru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a menționat principalele interdicții pe care jucătoarea din Constanța le are pe durata suspendării provizorii.

„Dintre cele mai importante interdicții pe plan sportiv, putem reține următoarele: un sportiv nu poate participa în mod direct sau în calitate de asistent al unui alt sportiv la nici o competiție, eveniment, activitate organizate de federațiile internaționale, federații naționale sau cluburi, indiferent dacă sunt finanțate din surse private sau publice.

Sportivul suspendat nu va primi nici o acreditare de a participa la unul dintre evenimentele enumerate anterior. Sportivul suspendat nu va avea acces în nicio sală publică de sport, aflată sub egida organizațiilor enumerate, pentru a se antrena, nici nu poate activa ca și antrenor și nu poate primi finanțare de la nivel național sau internațional pe perioada suspendării.

Un aspect important este reprezentat de faptul că un sportiv va rămâne la dispoziția autorităților naționale sau internaționale pentru a putea fi testat anti-doping în orice moment.

Totuși, atâta timp cât este suspendat provizoriu/definitiv pentru dopaj, un sportiv poate intra la meciuri doar cu bilet, ca simplu spectator, cu mențiunea că nu va avea acces în zonele VIP sau zonele oficiale”, a spus Cristian Jura pentru ProSport.

 

 

 

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro