25 oct. 2023 | 13:39

Lovitură dură pentru România în legătură cu aderarea la Schengen. Anunțul cancelarului Austriei schimbă tot

Politică Externă
Lovitură dură pentru România în legătură cu aderarea la Schengen. Anunțul cancelarului Austriei schimbă tot
Austria rămâne împotriva României, în problema aderării la Spațiul Schengen. Ce declarații a făcut cancelarul Karl Nehammer.

România urmează să primească vot pentru intrarea în Spațiul Schengen la Consiliul UE pe Justiție și Afaceri Interne (JAI) în decembrie 2023. Între timp, Austria își reconfirmă poziția, explicând că, până când spațiul european amintit nu va fi reparat, extinderea lui este imposibilă.

Austria rămâne împotriva României

Tensiunile în relația cu Austria se întețesc, după declarațiile cele mai recente ale cancelarului Karl Nehammer. Este o lovitură dură pentru România, care urmează să primească vot pentru intrarea în Spațiul Schengen la Consiliul UE pe Justiție și Afaceri Interne (JAI) în decembrie 2023.

Austria este în continuare împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație europeană. Poziția sa a fost reconfirmată recent de către cancelarul Karl Nehammer, care a susținut și că extinderea Spațiului Schengen este practic imposibilă în prezent.

Declarațiile cancelarului Karl Nehammer

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a făcut declarații într-o conferință de presă organizată ca urmare a vizitei premierului bulgar Nikolai Denkov la Viena. Informațiile comunicate de politician arată că probabilitatea ca România să primească vot pentru aderarea la Schengen sunt aproape nule.

Karl Nehammer a punctat că nu există nicio posibilitate pentru România – dar nici pentru alte state – să adere la Spațiul Schengen, înainte ca reprezentanții acestuia să facă o reformă privind problemele sesizate la frontiere. Țara noastră are nevoie de sprijin prin fonduri, însă acest lucru nu este suficient.

Te-ar putea interesa și: Au refuzat România în Schengen, iar austriecii au devenit acum ‘idioții utili ai lui Putin’. Ce a apărut în presa internațională

„Extinderea Schengen este imposibilă”

„Nu există nicio posibilitate ca Bulgaria și România să se alăture Schengen, nici alți membri, înainte de a fi efectuată o reformă în spațiul fără granițe. Sistemul Schengen trebuie reparat. Până nu va fi reparat, extinderea este imposibilă”, a declarat cancelarul Austriei.

În contextul în care gruparea islamistă Hamas a declanșat război în Israel, iar membrii săi încurajează adepții din întreaga lume să le susțină cauza, cancelarul Karl Nehammer a subliniat importanța protecției frontierei Spațiului Schengen.

Te-ar putea interesa și: ‘Este un dezastru’. Scandal fără precedent în Europa despre aderarea României la Schengen

Când ar urma să primească România vot

Cancelarul Austriei a mai precizat, în contextul de față, că 75 la sută dintre migranții ilegali din țara pe care o reprezintă nu au fost înregistrați în sistem, ceea ce ar fi condus la anumite probleme de securitate.

Amintim că România urmează să primească vot pentru intrarea în Spațiul Schengen la Consiliul UE pe Justiție și Afaceri Interne (JAI) la finalul anului curent, mai exact în decembrie 2023.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cât câștigă lunar o stewardesă. Ce ajută să ai un salariu mai mare
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
România nu are rival. Maghiarii s-au supărat tare. Ungaria, de nerecunoscut
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro