Lovitură dură pentru Lidl. O clădire istorică a fost salvată de la demolare. În locul ei era plănuită construcția unui nou magazin

Lovitură dură pentru Lidl. O clădire istorică a fost salvată de la demolare. În locul ei era plănuită construcția unui nou magazin
Lanțul de supermaketuri Lidl

Lovitură grea pentru Lidl! Un cinematograf ce era pregătit pentru demolare a fost salvat, fiind recomandat pentru a trece pe lista Angliei istorice. Lanțul de supermarketuri și-a anunțat intenția de a dărâma clădirea ce era denumită Abbey Cinema, aflată pe Church Road North din Wavertree.

O clădire istorică, salvată de la demolare. Ce își doreau cei de la Lidl să facă în locul ei

Clădirea nu era considerată ca fiind potrivită pentru reparații, iar Lidl dorea să prezinte planuri pentru a demola cinematograful ce apare în melodia originală ‚In My Life’ semnată de The Beatles. În locul ei ar fi fost construit un supermarket, dar Anglia istorică, organismul ce protejează clădirile vechi, a recomandat oficial situl pentru listarea la nivelul II.

„Clădirea Abbey este o supraviețuitoare rară din perioada de glorie a anilor 1930, proiectată de arhitectul Alfred Shennan. Arhitectura are o influență internațională, numeroase caracteristici speciale ale designului interior, printre care sunt enumerate pardoseala din mozaic de lemn și cupolele de tavan asemănătoare cochiliei, ce vor fi de acum protejate pentru generațiile viitoare.

Abbey s-a dovedit a fi suficient de versatilă pentru a servi la o serie de scopuri, încă de când a fost închisă ca și cinematograf. Sperăm ca proprietarul și comunitatea locală vor găsi o nouă utilizare ce va dura pentru această clădire remarcabilă.”, a declarat Sarah Charlesworth, consilier de la Anglia istorică.

Clădirea Abbey Cinema. Sursă foto: Echo

Cuvinte grele la adresa Lidl. Experții nu s-au putut abține și și-au spus părerea

Gigantul lanț de supermarketuri își dorea să amplaseze în locul clădirii istorice un magazin, însă acest plan nu va mai fi dus la sfârșit. Cunoscutul cinematograf a fost salvat de la demolare, iar acum experții, proprietarul, dar și comunitatea trebuie să îi găsească un nou rost, potrivit Echo.

Jonathan Brown, expert în planificare și turism din Liverpool, s-a ocupat de aplicația pentru ca această clădire magnifică să rămână în Anglia. Acesta a avut câteva cuvinte dure de spus la adresa Lidl ce își dorea să înlocuiască totul. Mai multe personalități din acest domeniu nu s-au putut abține și au discutat despre decizie, ajungând la concluzia că magnificul cinematograf ce apare în melodia trupei The Beatles trebuie să bucure și alte generații.

„Înlovuirea unui elegant supraviețuitor ce durează de 82 de ani cu un magazin ce are un singur etaj într-o parcare este ca și cum am înlocui un film ce a câștigat Oscar-ul cu o peliculă ce poate fi urmărită doar acasă.”, a zis acesta.