Cornel Dinu a decis să se retragă de la Dinamo. Fostul internațional avea un pachet simbolic de acțiuni la clubul de fotbal pe care a decis să îl doneze. „Procurorul” a vrut să arate prin acest gest că nu susține politica actualilor acționari, care au făcut multe promisiuni, dar nu au realizat mai nimic, în plan financiar.
Cornel Dinu a făcut un gest radical și nu mai este acționar la Dinamo, susție prosport, echipa unde a activat ca jucător, antrenor, dar și conducător. Procurorul deținea un pachet mic de acțiuni, 0,0313%, din SC Dinamo 1948 SA, pe care a decis să-l cedeze la asociația fanilor „Dinamo- Socios”.
Cornel Dinu avea aceste acțiuni la SC Dinamo 1948 SA din anul 2005, chiar de la momentul înființării. Fostul internațional a fost atunci alături de Nicolae Badea (președintele Consiuliului de Administrație), Cristi Borcea, Gheorghe Nețoiu, Vasile Turcu, Florian Bușcă (Walter), Bagher Karimzadeh, Vladimir Cohn, Victor Becali (Ioan Becali avea să fie numit președinte executiv) și, după foarte scurt timp, Dragoș Săvulescu.
În urma acestei inițiative, Cornel Dinu a primit 128 de acțiuni pe care nu a vrut să le vândă, deși a avut oferte.
„Mie, în 2013, mi–a fost făcută o propunere, mi-a fost oferit 100.000 euro pe acțiuni. Mi-a spus domnul Gheorghiță că așa vrea domnul Ionuț, că lui așa i se spune (n.r. Ionuț Negoiță), ele, acțiunile, valorează vreo 12.000 lei. Le-am explicat: bă, voi nu ați înțeles nimic, acțiunile astea nu au preț, sunt ceva simbolic, puteți să-mi dați un milion pe acțiune, mie nu-mi trebuie, ele reprezintă o legătură a mea a în conștientul și subconștientul meu cu Dinamo.
Am vreo 46-47 de ani bătuți pe muchie și, mai bine ca mine, nu știu istoria acestui club decât câțiva, poate începând cu Mircea Lucescu. Dare ei au făcut-o ca să mă scoată, că eram, probabil, un tip incomod”, spunea Cornel Dinu, în cadrul emisiunii PlaySport Live, în vara anului trecut.
Sursa citată spune că gestul lui Cornel Dinu are legătură cu situația tensionată de la Dinamo. Noii acționari au făcut multe promisiuni, dar nu au realizat mai nimic, iar în plus tribunalul a amânat analiza planului de reorganizare până în septembrie, așa că până pe 23 august, conducătorii grupării din „Ștefan cel Mare” trebuie să achite datorii de 1,6 milioane de euro.