Lovitură de teatru în politică. Ce negocieri sunt, de fapt, între PNL și USR-PLUS

Ce negocieri sunt, de fapt, între PNL și USR-PLUS

A fost noaptea negocierilor între liderii pardidelor PNL, USR și PLUS. Ludovic Orban, Dan Barna şi Dragos Tudorache au stat la discuții miercuri până spre miezul nopții, punând la cale o alianţă a dreptei în Bucureşti, pentru primăriile de sector. Aceștia și-au împărțit sectoarele și candidații, dar a rămas o problemă nerezolvată: Ce-i de făcut cu PMP?

Din culisele negocierilor PNL și USR-PLUS

În urma discuțiilor purtate, premierul Ludovic Orban a renunțat la candidatul său pentru Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, neagrat de USR, potrivit unor surse politice, notează adevărul.ro.

Așadar, USR va lua cu asalt Sectorul 1 (Clotilde Armand) şi 2 ( Radu Mihaiu). PLUS a renunțat la Sectorul 5, primind Sectorul 4, unde va candida Simona Spătaru, cu şanse infime în faţa lui Daniel Băluţă (actualul primar PSD), iar național-liberalilor le revine Sectorul 5, candidatul fiind Cristian Băcanu, şi Sectorul 6, unde va candida Ciprian Ciucu, susţinut de toate forţele de dreapta. Astfel, acesta are toate șansele să-l învingă pe Gabriel Mutu de la PSD.

Cum rămâne cu PMP? Îi încurcă Băsescu

Negocierile nu au luat încă sfârșit din cauza Sectorului 3, care revine PNL. Premierul ia în considerare să cedeze primăria condusă acum de Robert Negoiţă către PMP, din simplul motiv că se dorește împiedicarea intrării lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria generală. Fostul președinte ar lua din voturile destinate lui Nicușor Dan, și ar ajuta la succesul Gabrielei Firea.

„Potrivit surselor citate, Nicuşor Dan i-a cerut insistent lui Orban să coopteze şi PMP în alianţă. Numai că PMP vrea să-l arunce în cursa pentru Sectorul 3 pe Mihai Neamţu, candidat neacceptat de USR-PLUS. De ce? Pentru că Dan Barna şi-ar pune din nou partidul în cap: după ce a sacrificat candidatura Anei Ciceală la Sectorul 3, ar genera noi critici interne dacă l-ar susţine pe Neamţu“, mai spun cei de la Adevărul.

Negocierile vor fi reluate astăzi de liderii PNL, USR și PLUS, având trei variante de lucru pe masă:

  • USR îl acceptă pe Neamţu, ceea ce este greu de crezut;
  • PMP vine cu alt candidat la Sectorul 3 pentru confruntarea oricum pierzătoare cu Negoiţă;
  • PMP rămâne în afara alianței PNL- USR-PLUS, cu riscul ca Băsescu sa rupă consistent din voturile lui Nicușor Dan.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI