Lovitură de proporții pentru Primăria S3. Ce plan are Robert Negoiță

de: Ioana Bucur
23 02. 2023

Primăria Sectorului 3 pregătește o mișcare importantă, ce va lua forma unui proiect ambițios al lui Robert Negoiță. Ce are de gând să facă edilul, în apropierea Capitalei. Ce detaliu a atras atenția specialiștilor din domeniu.

Primăria Sectorului 3, plan ambițios

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, se pregătește pentru demararea unui proiect ambițios, în apropierea Bucureștiului.

Compania Internet și Tehnologie Sector 3, ce aparține Consiliului Local al Sectorului 3, va ridica o hală ce va funcționa ca arhivă, construcția urmând să fie amplasată pe un teren din Popești Leordeni, bucata de pământ fiind situată la distanță destul de mică de ansamblul rezidențial Confort City ce a fost dezvoltat chiar de familia edilului.

Valoarea investiției s-ar ridica la peste 8,8 milioane de euro, o sumă care, potrivit Profit.ro, depășește media pieței.

Terenul vizat are o suprafață de 15.000 metri pătrați, lotul a fost desprins în 2022 dintr-unul mai mare, de aproximativ 4,2 hectare, pe care Primăria condusă de Robert Negoiță mai are o hală pe care o închiriază Direcției Generale de Salubritate a Sectorului 3.

Potrivit sursei citate, un anunț pus pe gardul proprietății dezvăluie că o bucată din acest teren, de circa 5.000 de metri pătrați, este scoasă la închiriat de către Primăria Sectorului 3.

Detaliul observat de specialiștii din domeniu

Terenul are ca „vecin” ansamblul rezidențial Confort City, dezvoltat de frații Robert și Ionuț Negoiță în Popești-Leordeni.

Primăria Sectorului 3 ar urma să construiască o hală cu etaj, având o suprafață construită de 5.905 metri pătrați și o suprafață desfășurată de 6.256 de metri pătrați. Structura ce va avea scop de depozitare va cuprinde 12 încăperi folosite pentru arhivare, săli de studiu, o recepție pentru public și spații conexe.

Nivelul superior va fi organizat în spații tehnice, o extensie a sălii de lectură în partea destinată publicului, mai multe laboratoare pentru personal și alte încăperi conexe, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

După finalizare, hala va avea ca utilizare principală arhivarea documentelor administrației Sectorului 3 al Capitalei.

Potrivit sursei, investiția este estimată la peste 8,8 milioane de euro, adică în jur de 1.500 de euro pe metrul pătrat, peste media din piață. Realizarea unui depozit standard ar costa aproape 600 de euro pe metru pătrat, au punctat specialiști din domeniul imobiliar, costul putând să urce până la 1.200 de euro pe metrul pătrat, în funcție de sistemele de stingere și compartimentările interioare alese.