Lovitura de grație pentru Streinu Cercel. Ce riscă după ce a propus izolarea bătrânilor, departe de familii

Lovitura de grație pentru Streinu Cercel. Ce riscă după ce a propus izolarea bătrânilor, departe de familii
Streinu Cercel, dat afară? Ce decizie va lua ministrul Sănătății?

Ca urmare a informațiilor care au vehiculat cu privire la izolarea vârstnicilor, din cauza pandemiei de COVID-19, ministrul Sănătății analizează măsurile ce se vor lua cu privire la managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş“, Adrian Streinu-Cercel. Ar putea fi demis! Vezi ce i-a enervat pe cei din Guvernul Orban.

Lovitura de grație pentru Streinu Cercel

În urma anunțului cu privire la izolarea persoanelor de peste 65 de ani de familiile lor, președintele României, Klaus Iohannis, a dat asigurări că nu se vor lua astfel de măsuri, „totalitare și inumane“, în dreptul vârstnicilor, respingând ideea lansată de directorul Institutului Matei Balș.

„Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun! Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți!

Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane! Atunci când va fi nevoie vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi față de această boală. În niciun caz – repet, în niciun caz – statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane“, a declarat șeful statului.

„Un act iresponsabil, nu înțelege respectul“

După președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban l-a criticat și el dur pe reputatul medic, spunând că a fost „iresponsabil“.
Șeful Guvernului, discurs dur la adresa medicului Streinu Cercel
Șeful Guvernului, discurs dur la adresa medicului Streinu Cercel
„Domnul Adrian Streinu-Cercel vorbește în nume personal – critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei si care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul guvernului (…) transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine nimănui și consider ca este un act iresponsabil. Pare că nu înțelege deloc societatea, respectul față de drepturi și libertăți fundamentale“, a declarat mustrător prim-ministrul pentru televiziuni.