Anunțul lui Ludovic Orban despre înghețarea anului școlar. Decizia finală

Anunț pentru toți elevii! Ludovic Orban vine cu noi precizări despre anul școlar 2019-2020. Se va îngheța sau nu? Care este decizia finală?

Decizie finală! Anunțul lui Orban despre înghețarea anului școlar

Premierul a oferit precizări despre un subiect delicat venit în prim-plan în contextul pandemiei de coronavirus – înghețarea anului școlar 2019-2020. Ludovic Orban a declarat că este exclusă posibilitatea să se renunțe la acest an. De asemenea, acesta precizat că oficialii nu au avut în niciun moment în vizor această „soluție” în privința elevilor și a studenților. Obiectivul a fost unul singur – să asigure condițiile necesare elevilor să încheie anul școlar și să-și poate da examenele. Mai mult decât atât, ministrul Educației i-a asigurat deja de o bună perioadă pe părinții și elevii îngrijorați de această situație că este ieșit din calcul ca școlarii sau studenții să repete anul. Orban a mai subliniat și că sunt protocoale care trebuiesc stabilite și care urmează să fie comunicate tuturor la momentul necesar.

”Noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de înghețare a anului școlar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condițiile posibile, astfel încât elevii, studenții, să încheie anul școlar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat. Sigur, în condițiile în care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar. Trebuie să avem foarte mare grijă la tot ce înseamnă copii, la tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puține ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea și măscuțe. Dar sunt protocoale pe care le stabilim și le vom avea la acel moment!”
Ludovic Orban

Decizie finală! Orban, despre îngheațarea anului școlar 2019-2020
Decizie finală! Orban, despre îngheațarea anului școlar 2019-2020

Ministrul Educației: „Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar”

” Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”
Monica Anisie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI