Lovitură de grație pentru Elena Udrea! Decizia luată de ANAF, sigur se va enerva

de: Ștefan R. Apostol
11 10. 2022

Lovitură de grație pentru Elena Udrea! Fostul politician este urmărit de ghinioane. După ce magistrații erau neînduplecați și o trimiteau în spatele gratiilor, acum aflăm și despre decizia ANAF. De fapt, demersul ar putea fi o lovitură de grație pentru Elena Udrea.

O nouă tentativă de a scăpa de închisoare pentru Elena Udrea

După ce fuga ei nu i-a adus niciun rezultat, ba mai mult sentința de 6 ani a rămas în picioare, Elena Udrea caută cu disperare modalități de a convinge magistrații să-i anuleze sentința. Avocații acesteia au recurs la toate mijloacele legale în acest demers.

Ultimul a fost înaintat la Înalta Curte de Casație și Justiție, și anume recursul în casaţie. Conform avocaților, aceasta este o cale extraordinară de atac în justiție a unei decizii date de magistrați.

Conform informațiilor, ieri a avut loc înfățișarea politicianului în fața magistraților ÎCCJ pe această cerere depusă de avocați. După pledoariile avocaților, Elena Udrea a luat cuvântul la final, declarând:

„Eu stau ilegal în puşcărie de şase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal. Cei care nu au acceptat să facă denunţuri au ajuns la puşcărie.

În schimb, cei care au avut atribuţii în minister au scăpat. Nastasia şi Bute au avut interes să fie organizată gala. Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute.

(…) Regret că nu am avut parte de o justiţie dreaptă în România. Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată. Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare”, le-a declarat Elena Udrea în fața judecătorilor.

Instanța nu a luat o decizie, aceasta fiind amânată pentru data de 24 octombrie a.c., conform Agerpres. Dar, se pare că Elena Udrea este urmărită de ghinioane, dacă luăm în calcul demersul instituției ANAF.

ANAF îi scoate la vânzare bunurile. Lovitură de grație pentru Elena Udrea!

Dacă în cazul demersului juridic de luni mai are o speranță, în ceea ce privește decizia ANAF de a-i scoate la vânzare parte din bunuri, nu prea mai există speranțe. Cu alte cuvinte ANAF a aplicat o lovitură de grație pentru Elena Udrea.

Conform publicației Profit.ro, instituția a decis să vândă prin licitație mai multe bunuri ce au aparținut Elenei Udrea. Conform documentelor, ar fi vorba de cel puțin două autoturisme, un Fiat 500 şi Mercedes Benz S500. Sumele cerute de ANAF sunt de 7.158 euro, respectiv 7.685 euro.

Dar, cireașa de pe tort, sunt de fapt terenurile pe care ANAF vrea să le vândă și să recupereze parte din banii pe care Elena Udrea îi daorează statului. În speță, este vorba de șase terenuri care i-au aparținut acesteia, iar suma cerută de ANAF este de 793.447 euro. Cele șase terenuri scoase la licitație sunt situate foarte aproape de lacul Străulești.

Rămâne de văzut dacă ANAF va reuși, în cele din urmă, să recupereze prejudiciul prin vânzarea acestor bunuri, sau nu.