Vestea de ultimă oră primită de Elena Udrea. Ce se întâmplă cu averea fostului ministru

Vestea de ultimă oră primită de Elena Udrea. Ce se întâmplă cu averea fostului ministru
Ce se întâmplă cu averea Elenei Udrea?

Vești de ultimă oră de la Elena Udrea! Fostul ministru a primit câteva detalii neașteptate în spatele gratiilor. Ce se întâmplă acum cu averea vedetei? Cea din urmă a fost condamnată în dosarul Gala Bute. Instanța a respins contestația și a menținut sentința inițială de 6 ani de închisoare cu executare. În timpul acesta, avocații blondinei încearcă să o elibereze și să o aducă din nou aproape de familie.

Ce se întâmplă cu averea Elenei Udrea?

O judecătoare de la Curtea de Apel București a dispus sesizarea Curții Constituţionale cu o excepţie ridicată de Elena Udrea privind neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale. Tocmai în baza acestora i-a fost pus sechestru pe avere pentru suma de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale.

Fosta blondă din politică a solicitat la dezbateri din dosarul ,,Hidroelectrica” sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie care reglementează măsurile asigurătorii şi confiscarea extinsă.

Concret, este vorba despre art. 107 din Codul penal (scopul măsurilor de siguranţă), art. 112 din Codul penal (confiscarea extinsă), art. 291 alin. 2 Cod penal (traficul de influenţă – confiscarea de bunuri); Legea 656/2002 (art. 32 – 33) şi Legea 129/2019. Acestea se referă la prevenirea şi sancţionarea spălării banilor (art. 50 -51).

Magistratul de caz a admis cererea fostului ministru al Turismului și a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aceste prevederi legale.

Judecătoarea a decis pe 6 septembrie că trimită solicitare autorităţilor bulgare pentru a afla dacă fosta blondă de la Cotroceni mai poate fi judecată în dosarele aflate pe rolul instanţelor din România, după extrădarea din Bulgaria.

Un complet de la Curtea de Apel București a decis să fie pus sechestru pe toate bunurile mobile și imobile deținute de Elena Udrea în valoare de 4.7 milioane de dolari.

,,Se află într-o situaţie de neînţeles”

Amintim că cea din urmă a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, împreună cu jurnalistul Dan Andronic, care a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

În timpul acesta, Elena Udrea se află în închisoare și încearcă să fie se elibereze. Aceasta a cerut ca dosarul său să fie trimis la CEDO. Avocatul Veronel Rădulescu a afirmat că, dacă i se respinge acest apel, renunţă la meseria sa şi se duce să muncească în agricultură.

„Doamna Udrea se află într-o situaţie de neînţeles. A fost condamnată pe fond de un complet de judecată care nu era specializat în dosarele de corupţie. Dacă respingeţi ca inadmisibilă cererea noastră, dezbrac această robă şi mă duc să lucrez în agricultură”, a declarat avocatul.

Urmăriți Playtech.ro și pe