Lovitura dată de OMV tuturor românilor. Cât s-au scumpit prețurile la benzină și motorină
Lovitura dată de OMV tuturor românilor. Cât s-au scumpit prețurile la benzină și motorină. OMV Petrom continuă să majoreze prețul la pompă, astfel că în ultima săptămână prețurile au fost majorate de mai multe ori. Românii se tem de o nouă criză.
Ce se întâmplă la pompă. Carburanții, scumpiri consecutive în ultima săptămână
Românii care au alimentat în acest weekend au putut observa prețurile mai mari de la pompă, astfel că mulți dintre ei au început să fie iar cuprinși de panică.
Dacă românii erau plini de optimism la început de an 2023 în privința carburanților auto, acum prețurile la pompă au început să explodeze din nou.
Cât au ajuns să coste în prezent carburanții. Ce prețuri practică OMV
Astfel, un litru de benzină standard în București, la OMV, costă azi 6, 54 lei, în timp ce un litru de motorină ajunge să coste 7, 71 de lei.
Asta deși prețul la pompă s-a micșorat la început de an, chiar dacă Guvernul a renunțat la compensarea de 50 de bani.
OMV se situează printre cele mai scumpe benzinării, deși compania austriacă refuză să plătească taxa de solidaritate în România.
Prețurile la carburanți au crescut de 3 ori în ultima săptămână
OMV
Benzină: 6,54 lei
Motorină: 7,71 lei
PETROM
Benzină: 6,45 lei
Motorină: 7,63 lei
LUKOIL
Benzină: 6,43 lei
Motorină: 7,59 lei
MOL
Benzină: 6,54 lei
Motorină: 7,71 lei.
Șoferii din România, nemulțumiți de ce se întâmplă, din nou, pe piața carburanților
Șoferii din România sunt nemulțumiți după noile creșteri ale prețurilor carburanților și spun:
„S-au scumpit iar carburanții. Nu mai e o supriză, ne așteptam la tot felul de mesaje de genul asta. Este o sfidare că nu plătesc taxa în România… La Viena e bine. O să ne mutăm la Viena în curând toți”.
De ce ar fi crescut prețurile la carburanți în România
Motivația scumpirilor la carburanți ar fi prețul petrolului Brent care este în creștere pe piețele internaționale de mai bine de 2 săptămâni. Creșterea este de la un nivel de 77,8 dolari barilul pe 4 ianuarie 2023, până la 86,5 dolari barilul, acesta fiind cel mai ridicat cost din ultima lună.
De asemenea, prețurile petrolului au înregistrat săptămâna trecută cea mai mare creștere săptămânală din octombrie, în contextul în care dolarul american a scăzut la un minim al ultimelor 200 de zile.
De luna viitoare, nu se va mai importa petrol pe cale maritimă
Un alt fapt important este că, Europa nu va mai permite creșterea importurilor de produse petroliere rusești pe calea apelor începând din data de 5 februarie 2023.
Din acest motiv, traderii din Uniunea Europeană se grăbesc să își umple tancurile petroliere cu motorină de la ruși, intuind o modificare a rutelor globale de aprovizionare, precum și o majorare a prețurilor.