04 nov. 2023 | 07:58

Lovitura colosală dată de Marius Șumudică la tribunal. A luat aproape jumătate de milion de euro

Sport
Lovitura colosală dată de Marius Șumudică la tribunal. A luat aproape jumătate de milion de euro
Marius Șumudică a câștigat procesul cu Al-Raed, după ce conducerea clubului sportiv i-a reziliat contractul./ Sursă: Profimedia

Marius Șumudică, fost antrenor de la clubul de fotbal Al-Raed, din Arabia Saudită, a dat o lovitură colosală la tribunal. În urma verdictului dat în dosarul de la FIFA, conducerea formațiunii sportive saudite are de plătit despăgubiri importante. Românul a câștigat aproape jumătate de milion de euro.

Marius Șumudică a trimis cazul Al-Raed la FIFA

În iulie 2023, Marius Șumudică a confirmat că nu mai este antrenorul echipei de fotbal Al-Raed. Tehnicianul român și-a îndeplinit obiectivul, anume acela de a scăpa echipa de sportivi de la retrogradare. A finalizat campionatul pe locul 10.

Plecarea lui Marius Șumudică de la Al-Raed nu a fost în condiții foarte bune. Românul a oferit câteva detalii privind condițiile financiare în care s-a despărțit de clubul de fotbal. Reprezentanții formațiunii sportive  au încercat să facă o negociere, însă românul a refuzat și a trimis cazul la FIFA.

În ce condiții s-a despărțit tehnicianul de echipă

Marius Șumudică a punctat la vremea respectivă că șefii clubului de fotbal trebuiau să îi plătească despăgubiri. Potrivit informațiilor publice, românul a discutat cu echipa Al-Raed și a înțeles hotărârea de eliminare din echipă a mai multor angajați care ulterior să fie înlocuiți.

Doi sau trei antrenori de la clubul de fotbal Al-Raed aveau încheiate contracte de colaborare pentru perioade mai mari de 1 an. Sportivul român avea încheiat contract pe 2 ani de zile cu clubul saudit.

Lovitura dată de antrenorul român la FFA

După câteva luni de zile de la trimiterea cazului Al-Raed la FIFA, Marius Șumudică a dat o lovitură importantă. Tehnicianul român a primit câștig de cauză din partea judecătorilor și are de încasat acum o sumă consistentă de bani, mai exact aproape jumătate de milion de euro.

După ce a reclamat rezilierea contractului cu clubul de fotbal din Arabia Saudită, Marius Șumudică a câștigat procesul. Trebuie precizat că este vorba despre prima instanță, în care s-a decis compensarea măsurii amintite cu o sumă financiară în valoare de aproximativ 400 de mii de euro.

Decizia judecătorilor poate fi contestată

Te-ar putea interesa și: Adrian Mititelu junior a lansat un nou atac dur la adresa lui Marius Șumudică: ”Va veni pe 7-8000 de euro pe lună peste trei ani”

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată de către conducerea clubului din Arabia Saudită. Totuși, cei care analizează cazul sunt de părere că probabilitatea ca deznodământul să fie diferit este foarte mică. Marius Șumudică a semnat cu Al-Raed în iulie 2022 și a stat pe bancă 31 de meciuri.

Parteneri