Lovitura colosală dată de Digisport. Ce se vede din 2022 pe postul RCS-RDS

Lovitura colosală dată de Digisport. Ce se vede din 2022 pe postul RCS-RDS
Canalele Digisport vor transmite cel mai puternic campionat din lume, începând cu sezonul viitor

Lovitura colosală dată de Digisport. Posturile TV din cadrul grupului Digi și-au obișnuit telespectatorii cu transmiterea meciurilor din cele mai tari campionate ale Europei. Cele mai importante partide din Spania, Italia, Franța, Germania, sunt transmise săptămânal pe canalele sportive din cadrul companiei RCS-RDS. Din sezonul viitor, Digisport ca deveni și mai atractiv, el obținând drepturile de difuzare ale unui alt campionat de mare interes.

Lovitura colosală dată de Digisport

Lovitura colosală dată de Digisport. Grupul Digi transmite, de ani buni, pe canalele sale tv de sport, nu doar meciurile din Liga 1, ci și cele mai interesante campionate din Europa. Telespectatorii pot urmări săptămânal duelurile pasionante din La Liga spaniolă, dar și cele din Serie A italiană. De asemenea, pot urmări evoluțiile lui Messi sau Mbappe în Ligue 1 franceză ori duelul Lewandovski – Haaland din Bundesliga germană.

Grupul Digi, în plus, sponsorizează câteva echipe din campionatul spaniol. Printre ele, Rayo Vallecano, echipa ce ocupă locul 6 la ora actuală în La Liga și Espanyol Barcelona, ocupanta poziției a 11-a în aceeași competiție. De asemenea, grupul s-a implicat la clubul Castellon, din a 4-a ligă spaniolă, orașul unde peste o treime din populație o reprezintă românii. Din sezonul viitor, Digisport va fi și gazda tv a campiontului considerat cel mai puternic din lume.

Ce se vede din 2022 pe postul RCS-RDS

Digisport va transmite Premier League din sezonul viitor, a anunțat ProSport. Partidele echipelor lui Pep Guardiola, Jurgen Klopp sau Thomas Tuchel vor putea fi vizionate, din ediția 2022-2023 la posturile tv deținute de compania RCS-RDS. Publicația citată menționează că negocierile pentru drepturile de difuzare sunt aproape de final. Până acum, partidele din campionatul Angliei au fost difuzate de Eurosport. Acesta mai deține drepturile de difuzare până la finalul acestui sezon.

Digisport a mai transmis campionatul Angliei în urmă cu zece ani, iar apoi Premier League a ajuns la Eurosport, care difuzează în continuare cele mai importante meciuri, în fiecare săptămână.  În toată această achiziție a drepturilor TV pentru Premier League, cel mai urmărit campionat din lume, Look Sport va sublicenția de la grupul Digi o parte a meciurilor. Gigantul media care a pătruns în mai multe țări din Europa mai are de pus la punct un singur aspect, distribuția meciurilor pe care le va transmite. Astfel, Digi ia în calcul deschiderea unui nou canal, Digisport 5, pentru a putea difuza și celelalte competiții sportive, extrafotbalistice.