Loteria pentru vaccinați. Totul despre prima extragere și premiile acordate

Loteria pentru vaccinați. Totul despre prima extragere și premiile acordate
Eșecul campaniei de vaccinare în România. Autoritățile recurg la vouchere și tichetele de masă

În aceste zile România se confruntă cu una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din UE. Criza genrată de reticența populației a  determinat autoritățile să vândă sau să doneze milioane de doze. Decizia afost luată pentru a evita stocurile neutilizate să treacă de data expirării. În același timp, în disperare de cauză, au anunțat campanii motivaționale, printre care și Loteria de vaccinare care va începe duminică, pe 3 octombrie.

Eșecul campaniei de vaccinare în România. Autoritățile recurg la vouchere și tichetele de masă

După o lungă perioadă în care numărul de vaccinați a scăzut în România, autoritățile române speră ca prin oferirea de tichete de masă în valoare de 100 de lei să-i convingă pe reticenți să se vaccineze. În același timp dau posibilitatea românilor care se vaccinează să intre în Loteria de vaccinare cu premii în bani.

Aceste acțiuni sunt mentine să-i convingă pe din ce în ce mai mulți oameni să primească dozele de vaccin. Există o Ordonanță de urgență aprobată de guvern care prevede că persoanele care se vaccinează pot primi tichetele de masă.

Loteria de vaccinare, este programată să aibă loc între 1 octombrie și 31 decembrie, anunța Ministerul Sănătății. Conform comunicatului, vor fi 19 extrageri planificate până la sfârșitul lunii decembrie, cu 1.139 de premii în valoare totală de 15 milioane de lei, aproximativ 3 milioane de euro. Finanțarea premiilor este asigurată de Ministerul Economiei. Cei cu schema completă de vaccinare, care au obținut certificatul digital UE Covid-19, se pot înscrie la loterie.

Duminică începe Loteria de vaccinare

Începând de duminică românii care s-au vacinat sau care se vor vaccna în perioada următoare, vor putea să se înscrie în Loteria de vaccinare. Ministrul intermiar de la Sănătate anunța Loteria, declarând:

„În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului de persoane infectate cu Covid-19, este important să se sprijine procesul de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense”, anunța Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.

Conform autorităților, premii vor fi, după cum urmează:

Premiile săptămânale

  • 80 de premii săptămânale în valoare de 10.000 de lei
  • un premiu săptămânal în valoare de 300.000 de lei.

Premiile lunare și la finale

  • trei premii – 100.000 de lei lunar,
  • 500.000 de lei,
  • 1 milion de lei.

Ultimele două premii vor fi oferite la sfârșitul programului de loterie.

Cum te înscrii la Loteria de vaccinare

1. accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
2. autentificare: se introduce adresa de e-mail;
3. verificare e-mail: link de autentificare;
4. accesare e-mail primit de la platforma „Certificate COVID”;
5. accesare buton „Autentificare”,
6. identificare certificat de vaccinare al persoanei pentru care se va înregistra participarea la loterie;
7. accesare buton „Vizualizare certificat”;
8. selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile de participare”
9. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”;
10. selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”

După trecerea prin pașii de mai sus, viitorul jucător la Loteria de vaccinare , cu schema completă de vaccinare, va primi un număr de ordine până la data terminării loteriei, și anume 31 decembrie, anul curent, ora 12:00, și va fi transmis pe adresa personală de e-mail. Extragerile vor fi făcute de Loteria Română.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI