Loteria bonurilor fiscale, septembrie 2019. Data și suma câștigătoare, extrase duminică, 22 septembrie 2019

Ce dată și sumă au fost câștigătoare la loteria bonurilor fiscale de pe 22 septembrie 2019.

Duminică, 22 septembrie 2019, a avut loc o nouă extragere a bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanțelor Publice, iar câștigătoare au ieșit cele emise pe data de 20 august 2019. Norocoșilor le-a fost pus la dispoziție un fond în valoare de un milion de lei, bani din care se vor acorda cel mult 100 de premii.

Ce dată și sumă au fost câștigătoare la loteria bonurilor fiscale de pe 22 septembrie 2019

Pentru această extragere au fost eligibile doar bonurile fiscale emise în intervalul 1-31 august 2019. Dacă te afli printre norocoșii posesori ai unui bon câștigător, trebuie să știi că, în eventualitatea în care numărul cererilor de revendicare depășește pragul de 100, instituția condusă de Eugen Teodorovici va organiza o a doua extragere, pentru a determina maxim 100 de bonuri câștigătoare.

Rezultatele vor fi date publicității în cel mai scurt timp, atât pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, cât și pe pagina oficială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, timp de 30 de zile de la efectuarea extragerii. În această perioadă, norocoșii câștigători trebuie să depună bonurile fiscale în original, precum și copia actului de identitate, însoțită de o cerere la orice unitate din structura ANAF, pentru a-și putea revendica premiile.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un bon pentru a fi declarat câștigător

Pentru a putea fi declarat câștigător, un bon fiscal trebuie să îndeplinească o condiție esențială prevăzută de lege: să aibă înscrise elementele obligatorii care să arate că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat. Totodată, fiecare unitate teritorială a Agenției de Administrare Fiscală la care se depun bonurile câștigătoare în prima etapă de selecție, are obligația de a elibera o copie cu mențiunea „conform cu originalul”, iar acestea vor primi ulterior un număr unic de înregistrare.

Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi disponibilă pe site-urile MFP și ANAF. Potrivit Ordonanței Guvernamentale nr. 10/2015, în cadrul loteriei bonurilor fiscale sunt organizate 12 extrageri lunare, însă pot exista și unele ocazionale, anunțate anterior.

Modificări pentru Loteria Bonurilor Fiscale

În perioada următoare, Loteria bonurilor fiscale va suferi o serie de modificări importante. Modificările vor fi în ceea ce privește modalitatea de acordare a premiilor. Mai exact, în locul unei singure valori unice câştigătoare extrase din intervalul 1-999 lei, vor fi introduse două valori câştigătoare ale bonului fiscal. Valorile vor fi aferente intervalelor 1 – 99 lei, respectiv 100 – 999 lei. Astfel, din totalul de 100 de premii posibile, 80 vor fi acordate pentru bonurile aferente categoriei sub 100 de lei. Restul de 20 premii se acordă pentru 100-999 lei, se arată în cel mai recent proiect de lege al Ministerului Finanțelor.

 persoană care scoate un bon fiscal de la o casă de marcat.
Data și suma câștigătoare a bonului fiscal extras duminică 22 septembrie în cadrul loteriei bonurilor fiscale.

Se propune ca din numărul maxim de 100 de premii atribuite până în  prezent potrivit legii:

  • un număr de maximum 80 de premii să fie distribuit pentru recompensarea deţinătorilor de bonuri fiscale câştigătoare din intervalul 1-99 lei,
  • un număr de maximum 20 de premii să fie distribuit pentru recompensarea deţinărilor de bonuri fiscale câştigătoare din intervalul 100-999 lei. În extragere vor putea intra doar bonurile emise de casele noi, dotate cu jurnal electronic.

Mai mult decât atât, fondul de premiere alocat fiecărei extrageri lunare sau ocazionale, stabilit în prezent la 1.000.000 lei, va fi divizat în două subfonduri.Prin aplicarea cotelor procentuale de 80, respectiv 20, la fondul total, acestea fiind destinate achitării premiilor aferente bonurilor fiscale câştigătoare din intervalele 1-99 lei şi respectiv 100-999 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI