Loteria bonurilor fiscale, august 2019. Ce dată și sumă sunt câștigătoare

Loteria bonurilor fiscale, august 2019. Ce dată și sumă sunt câștigătoare
Loteria Bonurilor Fiscale -Extragere august 2019.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani. Acestea pot fi acordate persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Loteria bonurilor fiscale pentru luna august 2019

La această extragere au participat doar bonurile fiscale emise în intervalul 1-30 iulie 2019. În cazul în care numărul cererilor de revendicare va depăși pragul de 100, se va organiza cea de-a doua extragere, pentru a  determina maxim 100 de bonuri câștigătoare. Extragerea se realizează în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară.

Rezultatele vor fi publicate atât pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, cât și pe pagina oficială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru o durată de 30 de zile după efectuarea extragerii. În această perioadă, câștigătorii trebuie să depună bonurile fiscale în original și copia actului de identitate. Pe lângă acestea trebuie să mai pună și o cerere la orice unitate din structura ANAF, pentru a intra în posesia premiului.

Duminică, 18 august 2019, Ministerul Finanțelor Publice a organizat o nouă extragere a bonurilor fiscale, iar câștigătoare au ieșit cele emise pe data de 07 iulie 2019, care au valoarea de 841 lei.

Foto ANAF cu bonul fiscal câștigător în luna august 2019.
Loteria bonurilor fiscale, august 2019. Ce dată și sumă sunt câștigătoare

Modificări pentru Loteria Bonurilor Fiscale

În perioada următoare, Loteria bonurilor fiscale va suferi o serie de modificări importante. Modificările vor fi în ceea ce privește modalitatea de acordare a premiilor. Mai exact, în locul unei singure valori unice câştigătoare extrase din intervalul 1-999 lei, vor fi introduse două valori câştigătoare ale bonului fiscal. Valorile vor fi aferente intervalelor 1 – 99 lei, respectiv 100 – 999 lei. Astfel, din totalul de 100 de premii posibile, 80 vor fi acordate pentru bonurile aferente categoriei sub 100 de lei. Restul de 20 premii se acordă pentru 100-999 lei, se arată în cel mai recent proiect de lege al Ministerului Finanțelor.

Se propune ca din numărul maxim de 100 de premii atribuite până în  prezent potrivit legii:

  • un număr de maximum 80 de premii să fie distribuit pentru recompensarea deţinătorilor de bonuri fiscale câştigătoare din intervalul 1-99 lei,
  • un număr de maximum 20 de premii să fie distribuit pentru recompensarea deţinărilor de bonuri fiscale câştigătoare din intervalul 100-999 lei. În extragere vor putea intra doar bonurile emise de casele noi, dotate cu jurnal electronic.

Mai mult decât atât, fondul de premiere alocat fiecărei extrageri lunare sau ocazionale, stabilit în prezent la 1.000.000 lei, va fi divizat în două subfonduri.Prin aplicarea cotelor procentuale de 80, respectiv 20, la fondul total, acestea fiind destinate achitării premiilor aferente bonurilor fiscale câştigătoare din intervalele 1-99 lei şi respectiv 100-999 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI