Locurile pitoreşti din Europa în care eşti plătit să te muţi. Condiţia pusă de autorităţi, trebuie să ai curaj
Sunt multi oameni care și-ar dori să plece din țările lor și să mute în alte state. Ce ar fi, însă, dacă ai primi și bani ca să faci acest pas? Ei bine, află că acest lucru este cât se poate de real. Există mai multe locuri pitorești din Europa, în care ești plătit să te muți. Condițiile autorităților sunt, însă, unele extrem de ciudate.
Românii și-ar dori să călătorească în timp ce lucrează
Conform celor mai recente studii, românii și-ar dori să poată lucra din orice colț al țării, fără să se prezint fizic la muncă. Suntem printre cei care preferă munca remote și pot lucra din orice locație, doar cu ajutorul unui laptop.
Conform unui sondaj efectuat de STEM/MARK pentru Kiwi.com, se pare că majoritatea românilor asociază călătoriile cu bunăstarea lor, indiferent de locul de muncă actual. Mulți ar fi mai eficienți la locul de muncă dacă ar călători în timpul programului.
Aproape jumătate din participanți (49,6%) au afirmat că posibilitatea de a descoperi noi locuri în timpul muncii îi face mai fericiți la locul de muncă. De asemenea, 31,7% dintre aceștia au menționat că orice călătorie, în special cele în afara țării, le oferă perspective noi în cariera lor.
Dintre toi cei ce au participat la sondaj, doar 17,2% au indicat o preferință generală între muncă și călătorii, în timp ce doar 1,5% ar continua să lucreze în timpul vacanței dacă ar avea laptopul cu ei.
Există o mulțime de state celebre din Uniunea Europeană, care au nevoie de forță de muncă. Acestea vin în sprijinul viitorilor angajați și, ca să le demonstreze că au nevoie de ei cu adevărat, le oferă chiar și un ajutor financiar doar ca să se mute pe teritoriul lor.
Ai nevoie doar de bani ca să ajungi în acea țară pentru care vei opta. Cu propriile tale economii, mei călători ca să ajungi acolo, unde vei fi surprins cu un sprijin impresionant.
Primești bani dacă te muți în aceste locuri
Italia, celebră pentru inițiativa sa de case la prețuri extrem de reduse, prezintă o oportunitate unică: proprietăți accesibile, în schimbul relocării și angajamentului de renovare.
În plus, vine cu facilități speciale pentru cei care aleg să devină locuitori noi, iar cei din UE, SEE sau Elveția pot obține cu ușurință permise de ședere prin înregistrarea la autoritățile locale.
De exemplu, în regiunea Presicce-Acquarica din sudul Italiei, există în prezent subvenții generoase de până la 30.000 de euro pentru noii rezidenți. Tot ce trebuie să facă este să își asume responsabilitatea de a se muta acolo și de a renova casa ce le este pusă la dispoziție.
În Spania, mai multe sate extrem de frumoase au programe de stimulare a noilor locuitori. De exemplu, în Ponga, regiunea Asturias, familiilor cu copii li se pot acorda până la 3.000 de euro, în timp ce persoanelor singure și cuplurilor fără copii li se oferă 2.000 de euro.
În Rubiá, situat în Orense, în nordul Spaniei, se adaugă până la 150 de euro la venitul rezidenților. În Griegos, aflat între Madrid și Valencia, cei care ajung vor primi un loc de muncă sigur, precum și trei luni de chirie gratuită, urmate de o chirie lunară de 225 de euro, cu reduceri suplimentare pentru familiile cu copii înscriși la școală.
În același ton, administrația locală din Irlanda sprijină cu entuziasm start-up-urile. Cei care visează să devină antreprenori pot solicita includerea în programul Enterprise Ireland, care, în caz de aprobare, vine cu o subvenție inițială de 1.100 de euro, sub condiția relocării și operării afacerii acolo.
Statele care te plătesc să vii pe teritoriul lor
Grecia deschide uși spre o viață rurală sau insulară idilică, oferind o oportunitate excepțională.
Insula Antikythera, spre exemplu, răsplătește cu 550 de euro lunar pentru cei primii trei ani petrecuți acolo, totalizând aproximativ 19.700 de euro.
Te-ar putea interesa și: Salariu de aproape 7.000 de lei pentru acest loc de muncă. Nu îţi trebuie nici facultate, nici liceu
Această inițiativă se concentrează pe combaterea declinului demografic al insulei și pe încurajarea creșterii populației.
Printre statele care știu să atragă forță de muncă și sunt dispuse să ajute se numără și Danemarca, unde este activ un program guvernamental, cunoscut sub numele de Programul Startup Denmark, cu un scop bine definit: sprijinirea antreprenorilor.
Acest ajutor înseamnă oferirea de finanțare de până la 47.000 de euro, acordarea unei vize pe o perioadă de un an și furnizarea de suport esențial. Toate acestea au ca obiectiv să încurajeze antreprenorii să își stabilească baza operațională în această țară.