02 oct. 2023 | 13:27

Locul de muncă din România unde se dau salarii de 9000 de lei pe lună. Sunt multe posturi libere

Economic
Locul de muncă din România unde se dau salarii de 9000 de lei pe lună. Sunt multe posturi libere
Cum poți să câștigi 9000 de lei în fiecare lună. În ce domeniu de activitate se caută angajați și ce condiție trebuie să îndeplinești.

Există un domeniu de activitate neașteptat în România în care salariul lunar poate să atingă suma de 9.000 de lei. Trebuie precizat că venitul lunar menționat se oferă în sistemul privat de muncă, nu la cel de stat. Află în rândurile de mai jos ce condiție trebuie îndeplinită pentru o astfel de sumă de bani.

Salarii mărite cu până la 1.420 lei

În urmă cu câteva luni, Guvernul a decis majorarea veniturilor salariale în cazul unor angajați din România, ca urmare a grevelor ce au blocat activitatea profesională pe parcursul mai multor săptămâni consecutive. Salariații au susținut la vremea respectivă că nu pot trăi cu remunerația infimă primită.

Astfel, sistemul de stat a declarat majorări salariale, cu creșteri care, potrivit analiștilor în domeniu, variază între 760 de lei și 1.420 de lei. Este vorba despre sistemul de învățământ din România.

Primă de 1.500 de lei pentru acești angajați

În circumstanțele date, amintim că Guvernul a adoptat OUG 58/2023 care stabilește ca angajații din domeniul educației să beneficieze de o primă didactică. Ajutorul financiar în valoare de 1.500 de lei va fi acordat, începând din anul școlar 2023-2024, pe durata a patru ani de zile.

Sumele de bani se vor acorda sub forma unei singure tranșe anuale, în cuantumul menționat, potrivit hotărârii luate de liderii politici. Prima tranșă de bani oferită personalului din sistemul de învățământ va fi virată pe parcursul lunii octombrie 2023. Următoarea tranșă de bani va fi încasată anul viitor.

Condiții pentru a câștiga 9.000 de lei

Tot în domeniul educației, salariile pot să crească până la suma de 9.000 de lei. Vorbim despre venituri financiare lunare. Totuși, trebuie precizat că astfel de sume se încasează în sistemul privat de învățământ, nu la cel de stat. Există multe posturi libere în acest sens.

Pentru a încasa o astfel de sumă de bani, potențialii angajați trebuie să îndeplinească o condiție esențială: să prezinte vechime în domeniu. Nu este o noutate pentru nimeni că diferențele resimțite la salariile din educație sunt majore când vine vorba despre experiență.

În altă ordine de idei, un factor diferențiat în ceea ce privește salariile în domeniul educației este și zona în care angajatul activează. În București se acordă cele mai mari venituri cadrelor didactice, mai ales în sistemul privat de muncă. Totuși, trebuie să ținem cont și de costul vieții ridicat din capitală.

În funcție de experiența profesională a potențialului angajat pe funcția de profesor, dar și de nivelul de învățământ, venitul salarial lunar poate să varieze considerabil de la 3.000 de lei la 9.000 de lei, arată datele expuse în cadrul unui index salarial de pe o platformă de recrutare online.

Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Pensiunea Andreei Esca, scumpă foc. Cât costă cazarea
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Când vine marele cutremur. Cum se pregătește România: Sunt mai greu de pus în practică.
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro