Locurile în care trăiesc cei mai longevivi oameni din lume. Care este secretul tinereții fără bătrânețe

Locurile în care trăiesc cei mai longevivi oameni din lume. Care este secretul tinereții fără bătrânețe
Secretul oamenilor care trăiesc mult. Ce trebuie să faci și tu

În multe locuri există oameni care trăiesc foarte mult datorită secretelor pe care le împărtășesc din generație în generație. Aceștia fac mult sport și se hrănesc cât mai sănătos, dar respectă și anumite trucuri de care poți și tu să profiți pentru a avea o viață cât mai frumoasă.

Ce trebuie să faci pentru o viață cât mai fericită. Secretele s-au aflat

Cine nu și-ar dori să trăiască o viață cât se poate de fericită? În cazul în care îți dorești să ai parte doar de clipe minunate și să ajungi la o vârstă cât se poate de înaintată, este timpul să faci schimbări în stilul tău de viață pentru a adopta secretele locuitorilor cu cea mai mare speranță de viață.

Ikaria, Grecia

O insulă din Grecia are o populație care a descoperit o adevărată fântână a tinereții.

O treime din locuitori trăiesc peste 90 de ani, iar aceștia se ocupă cu grădinăritul, oieritul, se bucură de natură și au un ritm relaxat. Ei fac întotdeauna ceea ce le place și rămân mereu alături de familie, bucurându-se de plăcerile mici pe care le oferă viața.

Nicoya, Costa Rica

Locuitorii din Nicoya se bucură de o doză constantă de vitamina D datorită zilelor însorite, iar apa din zona respectivă are un mare conținut de calciu, ratele bolilor de inimă fiind mici. Aceștia au un stil de viață cât mai sănătos, iar mesele sunt, în mare parte, formate din fructe, legume și pește.

Ei obișnuiesc să transforme masa de seară într-o gustare luată devreme, iar consumul de fasole și porumb îi ferește de boli. De asemenea, secretul constă în faptul că se bucură de socializare și duc o viață cât mai liniștită, bazându-se pe relațiile de familie și pe cele din comunitate.

Okinawa, Japonia

Locuitorii din Japonia preferă să își păstreze corpul sănătos și mintea în armonie printr-un stil de viață sănătos și meditație constantă. Cei care trăiesc până la 90 de ani au adoptat un secret numit ‘ikigai’ prin care au găsit bucuria de a se mulțumi cu lucruri simple și puterea de a zâmbi oricând.

Cei aflați în zona Okinawa consideră că socializarea este extrem de importantă, așa că elimină stresul în momentul în care se bazează unii pe ceilalți. De asemenea, ei își procură singuri hrana prin a se îngriji de grădină sau a înota, sportul reprezentând o parte importantă din viața lor.

Coreea de Sud

Cei aflați în Coreea de Sud au acces la unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume, dar nu se confruntă cu foarte multe probleme! Aceștia au o dietă bogată în preparate fermentate pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer și a crește imunitatea, potrivit clickpentrufemei.ro.

Locuitorii din această țară nu se confruntă cu stresul, mai ales pentru că preferă să își ocupe timpul cu diferite activități culturale și tradiționale pentru a menține o atitudine pozitivă și a avea parte de socializare ori de câte ori simt nevoia să se descarce.

Sardinia, Italia

Cei aflați în Sardinia nu duc grija zilei de mâine, așa că ajung ușor la vârsta de 82 de ani! Aceștia preferă să aibă o dietă bazată în principiu pe legume, cereale integrale, brânză și produse lactate, carne slabă și pește, dar și nuci și migdale, majoritatea ingredientelor provenind din grădina proprie.

De asemenea, locuitorii din Italia fac sport în fiecare zi și nu uită de somnul de frumusețe, fără a se stresa prea mult pentru ca pofta de viață să nu le fie afectată.

Singapore

Autoritățile din Singapore au avut grijă ca locurile să fie unele înverzite pentru ca traiul din orașe să devină mult mai simplu, ferind locuitorii de poluare. De asemenea, în ultimii ani s-a pus accentul pe îngrijirea mamelor și a bebelușilor pentru a scădea rata mortalității infantile.

Mai mult, în parcurile din Singapore există locuri special amenajate pentru fitness, așa că persoanele care locuiesc aici pot să ducă un trai cât mai sănătos și să ajungă la 83 de ani, iar cei care au vicii trebuie să plătească taxe uriașe pentru alcool și fumat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI