Locurile din România unde poți conduce fără permis. Totul este 100% legal

Locurile din România unde poți conduce fără permis. Totul este 100% legal
Codul Rutier. Condusul fără permis devine penal

Dacă v-ați pus întrebarea dacă există țări în care mașina nu trebuie să fie înmatriculată sau nu trebuie să ai permis, atunci răspunsul evident este că nu există. Dar, paradoxal, dacă nu ai permis de conducere, și vrei să testezi o mașină, sau ești înainte de examenul auto și vrei să-ți îmbunătățești cunoștințele, o poți face doar în poligonul auto. În rest, oriunde ai conduce fără permis, conform reglementărilor din Codul Rutier, riști amenzi și dosar penal.

Codul Rutier. Condusul fără permis devine penal

Nu puține au fost cazurile în care polițiștii de la Rutieră au prins pe drumurile României tineri teribiliști la volan fără permis. Orice acțiune de acest fel, pe drumurile publice, este amendată aspru, în majoritatea cazurilor devenind infracțiune penală.

Deci, este bine să evitați astfel de teribilisme, nu de alta dar riscați chiar închisoarea. Cu toate astea, există locuri special amenajate unde ne putem testa cunoștințele în ale șofatului, fără a exista riscul de a fi amendați de polițiști.

Dacă sunteți în pragul de a da examenul pentru permisul auto, puteți să vă testați reflexele și cunoștințele în poligoanele expre amenajate pentru asta. Din punct de vedere legal nu există niciun risc, atâta timp cât vă aflați pe poligon însoțit de instructorul auto de la școala de șoferi unde veți da examenul pentru permisul de conducere.

În cazul în care sunteți prins conducând pe drumurile publice fără permis, conform reglementărilor din Codul Rutier, veți avea parte de dosar penal și interdicția pentru, cel puțin, cinci ani de a mai da examen pentru permisul auto, și veți avea și cazier.

Poligonul auto, varianta sigură de testare a cunoștințelor

Așa cum vă relatam anterior, singurul loc unde nu aveți probleme cu legea, atâta timp cât există un instructor auto, sunt poligoanele, care nu sunt multe la număr, nici măcar în București. Unele dintre ele, într-adevăr, sunt gratis, dar altele percep o taxă modică de 6 lei.

În zona de poligon, indiferent că aveți 16, sau 18 ani, veți putea intra însoțit de un adult, dacă aveți 16 ani, sau de un instructor auto, în cazul în care aveți peste 18 ani. Aici vă veți putea testa reflexele, plecarea de pe loc, efectuarea de viraje, dar și parcarea laterală, parcarea cu spatele, întoarcerea și mersul în marșalier.

Iată, deci, că există o modalitate sigură și legală în care vă puteți testa aptitudinile de viitor șofer, fără a exista riscul unor accidente, sau situații nedorite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI