Locurile din casă unde să pui usturoiul pentru iarnă. Așa va rezista mai mult

de: Ana Chivu
08 09. 2022

Românii sunt mari consumatori de usturoi, iar în unele zone acesta se consumă și murat. Majoritatea îl prepară cu puțin ulei de măsline sau de floarea-soarelui, smântână sau hrean. Gospodinele știu că cel mai bine este să îl depoziteze pentru sezonul rece ca atunci să le fie mai ușor. Doamnele reușesc în felul acesta să salveze timp în momentul în care se pun la gătit diferite preparate. Unde este cel mai bine să îl pui? Există unele locuri din casă potrivite pentru asta.

Unde e bine să pui usturoiul pentru iarnă ca să reziste mai mult: locuri speciale în casă

Usturoiul este una din cele mai populare legume. Acesta este folosit pentru prepararea multor feluri de mâncare din întreaga lume, dar cu siguranță românii sunt campioni în consumul lui.

Usturoiul se află în majoritatea rețetelor tradiționale românești, dar este consumat în special ca un sos cu smântână, puțin ulei de floarea-soarelui și hrean. Sosul alb și cremos este servit alături de carne la grătar, friptură la cuptor, pui prăjit sau chiftele de cartofi ori de dovlecei.

Acesta se poate depozita foarte bine pentru iarnă. Gospodinele reușesc în felul acesta să salveze timp atunci când gătesc diferite preparate care au în componență un mujdei. Cel mai bine este să îl pui la fermentat.

Toate gospodinele trebuie să facă asta

Totuși, dacă nu iubești această metodă și gustul de legumă murată, este recomandat să îl depozitezi împletit. Tulpinile nu sunt tăiate ca de obicei, ci trebuie puse unele peste altele și atârnate de cârlige. Specialiștii susțin că este potrivit să îl ții într-o cameră întunecată precum: la mansardă, în subsol, în cămară sau balcon .

Temperatura optimă de păstrare a usturoiului iarna este de la 2°C până la +4°C grade, iar umiditatea trebuie să fie între 60 și 80%. Această legumă poate rezista la temperaturi de până la +20°C grade și o umiditate de 50-70%.

Dacă ai un apartament mic cel mai bine este să depozitezi usturoiul în borcane de sticlă bine spălate și uscate. Borcanele nu se închid cu capace, ci se pun într-un loc uscat și întunecat doar cu o folie de plastic pe ele.

Bucătarii adoră să îl pună direct în ulei pentru că astfel devine mai moale în interior. Cățeii se pun în borcane curate cu ulei din belșug. Acesta trebuie să acopere complet bucățile de usturoi. Este necesar ca borcanele să fie închise ermetic cu un capac pentru a rezista toată iarna.