Povești cu locuri bântuite, mistere și legende din București au fost dintotdeauna. Au început chiar la întemeierea orașului. O istorie spune că ciobanul Bucur era bântuit de oile lui, care fuseseră mâncate de lupi. În timp, numărul întâmplărilor nemaivăzute a crescut. Ai mai jos doar trei exemple.
O legendă stranie înconjoară Hotelul Cișmigiu din Capitală. Istoria spune că în jurul berăriei Gambrinus, construită de Ion Luca Caragiale, s-a ridicat Hotelul Palace, denumit la târziu Hotelul Cișmigiu. Constuirea acestuia a reprezentat un mare pas pentru modernismul românesc. Din cauza localizării centrale, clădirea a fost exploatată la maximum, fără a fi și îmbunătățită. Drept urmare, grandiosul Cișmigiu s-a închis în anul 1970. După Revoluție, hotelul a fost dat Academiei de Teatru și Film, servind drept cămin pentru studenți.
Povestea spune că, într-un weekend, atunci când studenții erau plecați la casele lor, imobilul a fost pătat de o energie negativă. O studentă din Republica Moldova din primele generații de studenți moldoveni de la actorie, s-a prăbușit în casa liftului. Ea nu a murit pe loc, ci ar fi îndurat trei ore de chinuri groaznice.
Deși a strigat cu toată puterea după ajutor, nimeni nu a auzit-o, aceasta decedând într-un final. Experții în investigații paranormale explică modul cum acel eveniment a făcut ca fenomene greu de explicat să apară tot mai des în hotel: țipetele care se aud parcă de nicăieri, dar totodată par atât de aproape, îți frâng inima.
Poveștile mai multor locuri stranii din București pe Știridinlume.ro
Pe vremuri, parcul a purtat numele lui Nicolae Bălcescu. El se află în partea de nord-vest a Capitalei, în cartierul Bucureștii Noi. De la o suprafață de 120 de hectare cât avea la inaugurare, în prezent, acesta a ajuns să aibă doar 13 hectare. În interiorul parcului a fost ridicat un Teatru, care acum, din motive necunoscute, este în paragină. Cu toate că locul este abandonat, amatorii de paranormal susțin că noaptea s-ar auzi din spatele coloanelor clădirii sunete stridente și tusea uscată a unui bărbat.
Pe internet circulă zvonul că ar fi vorba despre stafia juristului Bazilescu, cel care a donat terenul pe care a fost construit parcul. În prezent, există o pagină dedicată acestui loc unde se caută persoane interesate de o expoziție către acest spațiu, pentru a găsi dovezi cu privire la aceste zvonuri.