Locurile bântuite din București. Care sunt clădirile din centrul Capitalei care ar ‘găzdui’ fantome

Locurile bântuite din București. Care sunt clădirile din centrul Capitalei care ar ‘găzdui’ fantome
Locul pe langa care treci in fiecare zi ar putea fi bantuit

Bucureștiul, la fel ca multe alte orașe, are câteva legende captivante. Micul Paris este încărcat de istorie și de legende de sute de ani și mituri urbane. Totuși, o zonă a Capitalei pare să fie centrul acestor legende.

Legendele despre București

Mulți dintre locuitorii Bucureștiului știu despre tunelurile secrete de sub Centrul Vechi, iar legendele spun că ele existau din timpul domnitorilor fanarioți, care obșnuiau să se plimbe cu trăsura prin ele.

Totuși, aceste tuneluri sunt amplasate altundeva. Arhitectul Camil Roguski a explicat unde se află câteva dintre acestea.

„Un tunel care a fost mentionat si pe care l-am si vizitat a fost cel care lega curtea Manastirii Cotroceni si iesea din Bucuresti cam prin dreptul Garii Filaret.

Intrarea este chiar in zidul Palatului Cotroceni. (…) Acest tunel avea cam 4 metri si ceva largime si cam 3 metri jumatate inaltime.

A fost facut ca sa mearga doua carute in doua sensuri. Pe parcurs, cand au inceput sa se sape, s-a dat de foarte multe sectiuni.

Cu timpul, s-au mai prabusit din ele. Se spune ca intr-o sectiune se facuse o mare crama, Crama de la Razoare. Cand s-au facut sapaturi pentru Casa Poporului, am mai dat de o bucata din acest tunel.

Nu este un tunel continuu, este intrerupt. A fost facut intr-o perioada de cel putin 100 de ani si se pare ca a inceput cam in vremea lui Tudor Vladimirescu.”

Unde se ascund fantomele din București

Așa cum era de așteptat, există și mituri conform cărora în unele locuri din București sunt fantome. Pe strada Franceză din centrul vechi există o clădire unde a fost un orfelinat, la numerele 13-14.

Leagănul de copii era condus de Stavrache Hagi-Orman, iar legenda spune că trecătorii pot auzi și acum voci de copii.

Despre Stavrache se spune că era un om extrem de rău, care se bucura de suferința copiilor, pe care îi înfometa și nu le dădea nici apă. Mulți copii ar fi murit aici în chinuri groaznice.

Se spune că sunt fantome și în celebra Casa Vernescu, de pe Calea Victoriei. Fantomele sunt ale unor jucători care și-au pierdut toți banii la ruletă și apoi s-au sinucis. Totuși, cei care vin la casinoul de aici nu sunt deloc interesați de spirite, ci doar de a își găsi norocul.