Locuri periculoase pentru femei. Zonele unde abuzul și violența la adresa lor ating cote alarmante

de: Emanuela Pană
07 02. 2022

La nivel global, există anumite țări cotate mai prost decât altele în ceea ce privește actele de violență, diferențele evidente între sexe și dezechilibrele economice. Realitate este că nu există nici măcar un stat în care toate femeile să fie în siguranță. Află în continuare care sunt acele țări de pe mapamond în care reprezentantele sexului frumos se simt cel mai tare în pericol.

Locuri periculoase pentru femei

Haideți să descoperim împreună cele mai periculoase locuri din lume pentru femei, zone unde se înregistrează cea mai mare violenţă şi abuzuri de tot felul.

1. Afganistan

Cu peste 10 ani în urmă, Afganistanul era desemnat drept cea mai neprietenoasă țară din lume cu femeile, după cum o arată Thomson Reuters Foundation (TRF), care a evaluat riscurile la care sunt supuse mamele, fiicele şi soţiile bărbaţilor.

Din cauza sărăciei mari, a violențelor militare și a accesului restrâns la îngrijirea medicală, Afganistanul a fost evaluat extrem de prost. Câțiva ani mai târziu, mai exact în 2017, țara a obținut rezultate asemănătoare, singura schimbare fiind că unele regiuni ale țării s-au prezentat puțin diferit comparativ cu data trecută, în funcţie de cazurile de violenţă domestică înregistrate.

Merită menționat că, odată cu reajungerea talibanilor la putere, femeile au fost înlăturate din funcţiile publice, iar fiecare aspect al vieţii lor a avut de suferit.

Citește și: Europenii și-au bătut nevestele cu simț de răspundere în izolare. Cifrele incredibile ale apelurilor pentru violență domestică

Zonele unde abuzul și violența ating cote maxime

2. Siria

Siria, o țară distrusă de războiul civil, a fost catalogată a treia cea mai periculoasă ţară din lume pentru femei. Aici, femeile nu au acces la îngrijire medicală, sunt afectate de violenţa domestică şi sunt abuzate sexual în maniere greu de imaginat. Potrivit datelor, doar 13,5% dintre femei lucrează şi numai 19,6% din populaţia feminină are acces personal la finanţe în Siria.

3. Yemen

Un raport întocmit în 2022 arată că Yemen este ţara cu cele mai mari diferenţe între sexe, păstrându-şi locul de top în ultimii 15 ani. Pentru femei, oportunitățile sunt minime, ele câştigând doar o cincime din ce câştigă un bărbat în acele părți ale lumii. Doar 33,3% dintre femei au mers la școală, iar în Parlament nu există nicio reprezentantă a sexului frumos.

4. Pakistan

O altă țară în care femeile nu sunt în siguranță este Pakistanul, unde persoanele de sex feminin sunt adesea victimele violenţei domestice şi a celei organizate. Anul trecut, Pakistanul apărea ca ţara care nu oferea oportunităţi materiale femeilor, discriminarea fiind la ordinea zilei. În plus, în ciuda faptului că sărăcia a fost considerabil redusă în ultimii 20 de ani, diferențele între sexe persista.