Locuri bântuite din București. Legendele care îți dau fiori
În jurul locurilor precum Hotelul Cișmigiu, Palatul Paralamentului și Foișorul de foc s-au țesut legende urbane, astfel că despre ele spune că ar fi ”vizitate” de fantome ce ar aparține unor persoane care au murit în condiții suspecte sau că ar fi locu unde s-ar petrece fenomene paranormale.
Hotel Cişmigiu
Denumit inițial Palace Hotel, Hotelul Cișmigiu care a fost construit în anul 1912, se află pe Bulevardul Regina Elisabeta din București, la intersecția cu strada Ion Brezoianu. Clădirea este declarată monument istoric, iar arhitectul a fost Arghir Culina, structura de rezistență fiind concepută de inginerul Nicolae Nacu Pissota. Familia Pissiota a deținut acest hotel până în 1948, când a fost naționalizat de regimul comunist. I-a fost schimbat numele în Hotel Cișmigiu, nume care provine de la Parcul Cișmigiu, situat în apropiere.
În regimul comunist, hotelul a fost neglijat de autorități, degradându-se treprat. După anul 1990, clădirea a fost trnsformată în cămin pentru studenții Academiei de Teatru și Film. Conform legendei, o studentă basarabeancă a căzut în puțul liftului, dar nu a murit pe loc, ci a stat acolo blocată trei ore, după care a decedat. În acest interval, ea a strigat după ajutor, dar fără ca cineva să o audă. De atunci, mai multe persoane au susținut că au auzit țipete în hotel, dar și fenomene greu de explicat.
Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, are, de asemenea, reputația că este bântuit, iar fantomele care apar aici au chiar și nume. Este vorba despre ”Anca” și ”boierul Giovani”. Anca, spiritul unei tinere decedate se arată personalului în uniformă și cere ajutor.
Chiar și Anca Petrescu, arhitectul-șef al Casei Poporului, și-a amintit de unul dintre accidente, în care o fată a murit.
„S-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 16 metri. În total, au fost 10-15 accidente mortale, iar de fiecare dată când se întâmpla o tragedie, directorul coordonator era destituit. Am auzit şi eu despre legendele morţilor zidiţi în pereţi, ba chiar la un moment dat se spunea că Piaţa Constituţiei este pavată cu cadavre ascunse. Aberant! După fiecare accident mortal se făcea o investigaţie militară şi cădeau capete de la nivel înalt pentru asta”, a explicat arhitecta, potrivit adevarul.ro.
Foişorul de foc
Este o clădire aflată la intersecția străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, situată în imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi. În trecut, Foișorul de foc era un turn de observație pentru apărarea împotriva incendiilor, având și rolul de turn de apă. Până în anul 1935, a fost folosit de către pompieri, după care și-a pierdut rolul, deoarece în București se ridicau tot mai multe clădiri înalte, iar introducerea telefoniei făcea inutilă existența lui. Din anul 1963, el a fost transformat într-un muzeu al Pomierilor.
Conform legendelor urbane, Foișorul de foc ar fi și locul unde se petrec fenomene paranormale. Potrivit unora, în fiecare zi de la 9, la orele 23:30, se aprind lumini, iar alte legende vorbesc de fantoma unei soții de pompier.