România este vestită pentru multitudinea de locuri unice pe care, probabil, mulți dintre noi le-am trecut cu vederea în călătoriile trecute. Unele dintre ele sunt celebre, de altele mulți nici nu au auzit. Iată, de exemplu, un loc absolut spectaculos pe care ar trebui neapărat să îl vezi dacă ajungi în Apuseni.
Există o mulțime de motive întemeiate pentru a merge în vacanță în România. Țara noastră abundă în locuri frumoase de care mulți dintre noi nici nu au auzit, dar care, cu siguranță, merită văzute.
Groapa Ruginoasă din Apuseni este unul dintre ele, o perlă a turismului românesc care a captat privirile tuturor celor ce au ajuns să îi calce teritoriul. Aflată în partea sud-estică a județului Bihor, aceasta face parte din lanțul carpatic și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare. Locul este de o frumusețe rară, atât în România, cât și în lume, fiind declarat arie protejată de interes național.
Parte din Parcul Natural Apuseni, această groapă s-a format de-a lungul timpului datorită eroziunii solului prin șuvoaie, ceea ce a dus la apariția straturilor de cuatițe de o nuanță cu totul specială, roșie violet. An de an, groapa se tot mărește, înghițind copacii care se află în jur.
Așadar, cei îndrăgostiți de natură și peisaje superbe ar trebui neapărat să facă o drumeție în acest loc. Traseul care trebuie urmat este bine indicat, motiv pentru care ar trebui să faci o escapadă, mai ales pe timp de vară. În această perioadă, valea își are momentul de glorie, având o strălucire aparte în razele soarelui.
Turiștii care ajung în zonă, se pot bucura și de alte obiective turistice. Așadar, dacă decizi să mergi la Groapa Ruginoasă, alocă timp și celorlalte locuri frumoase din jur.
De exemplu, poți merge să vizitezi Biserica din Lemn din Cociuba Mică, care datează încă din secolul al XVIII-lea. De altfel, poți merge să vizitezi și rezervațiile naturale Avenul Borțigului, Complexul Carstic din Valea Ponorului, Fâneața Izvoarelor Crișul Pietros, Groapa de la Bârsa, Molhașurile din Valea Izbucelor, Pietrele Galbenei, Piatra Bulzului, Pietrele Boghii, Poiana Florilor, Platoul Carstic Padiș, Platoul Carstic Lumea Pierdută sau Peștera lui Micul