Un loc unic în România, considerat de toți cei care au ocazia să îl viziteze un adevărat colț de Rai. Înconjurat de un peisaj spectaculos, ce îți taie respirația, dovada măiestriei naturii, merită să vizitezi măcar o dată Micul Athos.
O familie care iubește călătoriile a ajuns recent într-un colț al țării cu totul deosebit. Cei trei au un vlog numit ”Valizele Vesele”, canalul lor de YouTube bucurându-se de un succes uriaș în rândul internauților.
Într-un episod recent, au petrecut câteva zile în Bucovina, după ce au colindat și litoralul românesc vara aceasta și le-au arătat oamenilor împrejurimile, stațiunile, dar și prețurile din prezent. Acesta este unul dintre nenumăratele vloguri postate pe canalul lor urmărit de aproape 30.000 de urmăritori.
„Nu se plătește nicio taxă! Bine ați venit la micul Athos românesc. Este ca un colț de Rai. Suntem în Vatra Dornei, chiar în spatele nostru puteți vedea clădirea Cazinoului, încă nu s-a finalizat lucrarea, dar se poate vedea cât de frumoasă este și pe dinafară.
În cazul în care ajungeți în Bucovina și vă cazați în Vatra Dornei, vă arăt ce puteți face pe aici, vă vom arăta și orașul. După atâta plajă, am venit să ne răcorim la munte, deși e cald și aici.
Mergem înspre Bistrița acum, mergem către o rezervație naturală. Am ajuns chiar la intrare în Tinov. Aici este și o ”turbărie”, e o mlaștină în care plantele aproape că nu se descompun deloc din cauza lipsei oxigenului, solul de aici e foarte bogat în minerale. E multă umezeală. Aici poți face drumeții în orice anotimp. Aici sunt diferite lucruri informative, de exemplu poți simți temperatura din interiorul unui copac. E o buturugă pe care o poți deschide, e foarte rece înăuntru, practic, poți vedea cât de rece e interiorul unui copac. Am ieșit din rezervația naturală Tinovul mare, cam 25 de minute poți parcurge drumul ăsta pe jos”, au explicat ei.
Te-ar putea interesa și: Locul spectaculos la doar 90 de km de București. Seamănă izbitor cu Cappadocia. E o destinație de vis pentru minivacanța de Sfânta Maria
Traseul lor continuă. Una dintre opriri a fost la Micul Athos românesc, așa cum mai este cunoscută Mănăstirea Sfântul Petru și Pavel sau biserica schitului Botuș. Situat la o altitudine de 1240 de metri, ansamblul se bucură de o priveliște uluitoare.
Buserica este lucrată în lemn și tencuită cu brâu de piatră, în stil moldovenesc. Tocmai datorită altitudinii, dimineața, întreaga zonă este acoperită de ceață densă ce se întinde peste toate văile din jur.
„Acum o să mergem la cota 1240 unde trebuie să ajungem, acolo e o mânăstire căreia i se spune micul Athos. Drumul nu este în întregime asfaltat, vreo trei kilometri sunt doar pietriș. Așa că, bine ați venit la micul Athos românesc! Suntem la o mânăstire din Bucovina, care datorită altitudinii și peisajului se numește micul Athos românesc, mânăstirea se numește Sfântul Petru și Pavel sau biserica schitului Botuș, dar așa i-au spus pelerinii.
Noi am reușit să ajungem aici cu o mașină mică, deci am urcat în siguranță. Spui că este un mic colț de Rai, pe stânga floricele, pavajul e impecabil și aici e bisericuța. Este foarte frumos amenajată, sunt și niște lacuri unde sunt și niște peștișori.
Biserica schitului Botuș este lucrată în lemn și tencuită cu brâu de piatră, datorită altitudinii, întreaga zonă este acoperită de ceață densă dimineața care acoperă văile din jur. Lăcașul de cult este o construcție realizată în stil moldovenesc. Biserica a fost înălțată pe locul unui grajd unde s-a adăpostit de teama prigoanei comuniste și a făcut Sfânta Liturghie un grup de 32 de monahi”.
Te-ar putea interesa și: Locul neobişnuit din România în care a fost văzută floarea de colț. Specialiştii sunt surprinşi