Țara noastră are un potențial mare pentru turismul balnear, beneficiind de numeroase izvoare termale și minerale. În România există mai multe zone cu izvoare termale, iar unele dintre ele sunt chiar necunoscute pentru mulți români. În țară se află un loc special care face furori printre străini.
La noi în țară, principala atracție a stațiunilor cu apă termală o reprezintă izvoarele, care sunt indicate pentru diferite afecțiuni și probleme de sănătate. Puțini știu că izvoarele și bazinele de la Baia Fetelor Apor din Covasna sunt considerate unice în Europa.
Anual, sute de turiști din străinătate ajung acolo, pentru că apa conține și o cantitate mică de acid sulfuric, pe lângă alaun. Experții susțin că asemenea izvoare nu mai există în Europa, așa că străinii se înghesuie să prindă un loc.
Citește și: Lacul care pietrifică animalele care beau din el. Doar unii pești pot supraviețui la mal
Așadar, dacă aveți drum prin Covasna, este musai să vă opriți și la Baia Fetelor Apor! Izvoarele termale care există acolo sunt benefice pentru trup și au o serie de proprietăţi curative şi de înfrumuseţare.
Baia Fetelor Apor cuprinde cele mai rare tipuri de ape minerale, 8 izvoare cu diferiți parametri fizico-chimici, pH-ul acestora variază între 1,82-4,28. Izvoarele și bazinele de acolo sunt considerate unice în întreaga Europă, conținând pe lângă alaun și o cantitate mică de acid sulfuric (vitriol).
Și băile Csiszar din Băile Balvanyos sunt cunoscute pentru izvoarele de apă minerală cu numeroase beneficii. Primul bazin pe care îl întâlnim în zonă este Timsos, urmat apoi de Baia cu Ciocolată, numele provenind de la culoarea roşu-maroniu a apei. Pe lângă acestea două, mai există și Baia Hammas, faţă în faţă cu cel mai mare bazin.