În apropierea Bucureștiului, există un loc de pelerinaj, unde se spune că se produc minuni. Mănăstirea aflată în apropierea orașului Ploiești este loc de rugăciune pentru mulți credincioși, iar aici există un izvor despre care se spune că face minuni.
Situată în apropierea orașului Ploiești, Mănăstirea Ghighiu este un loc de mare importanță spirituală pentru creștinii ortodocși din România. Pe lângă frumusețea arhitecturală și încărcătura istorică a acestui lăcaș sfânt, Mănăstirea Ghighiu este cunoscută și pentru un izvor miraculos, considerat a avea proprietăți tămăduitoare. Izvorul de la Ghighiu atrage anual mii de pelerini care vin să caute vindecare, alinare și liniște sufletească.
Mănăstirea datează din secolul al XIX-lea, fiind întemeiată în anul 1833. De-a lungul timpului, mănăstirea a suferit mai multe modificări și restaurări, păstrându-și însă esența spirituală și atrăgând credincioși din toate colțurile țării. Aici au fost adăpostite relicve sfinte și icoane făcătoare de minuni, care au contribuit la renumele mănăstirii.
Izvorul de la Mănăstirea Ghighiu este considerat un izvor cu apă sfințită și tămăduitoare. Legenda spune că izvorul a apărut în mod miraculos, în urma rugăciunilor fierbinți ale călugărilor și credincioșilor. Apa acestui izvor este cunoscută pentru proprietățile sale curative.
Credința în puterile vindecătoare ale izvorului de la Ghighiu este întărită de numeroasele mărturii ale pelerinilor care susțin că au fost martorii unor minuni. Mulți dintre aceștia vin să bea apă din izvor sau să se spele cu ea, în speranța vindecării bolilor fizice și alinării suferințelor sufletești. Apa izvorului este folosită și în ritualurile religioase, fiind considerată un mijloc de purificare și sfințire.
Izvorul de la Mănăstirea Ghighiu nu este doar un simplu loc de pelerinaj, ci și un simbol al credinței și al speranței. Pentru mulți, apa acestui izvor reprezintă o legătură directă cu divinitatea, o sursă de putere și vindecare.
Măicuța Cipriana, de la Mănăstirea Ghighiu, a fost invitată în podcastul ”Altceva”, al lui Adrian Artene, unde a vorbit atât despre minunile de la Ghighiu, cât și despre cum se pot pregăti credincioșii pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care este pe 15 august.
”Una e să vii la Sfânta Împărtășanie când ai mâncat normal, ulei – toți poate am avut această experiență – sau ai mâncat puțin mai mult și alta e să vii când ai postit 3 zile, 4 zile sau ai băut puțină apă, sau doar agheasmă și ai luat anafură… Se simte altfel, te ajută mai mult, te ajută să te eliberezi, te ajută să te rogi, te ajută să simți, să Îl simți pe Dumnezeu mai mult. Dar, în fine, fiecare ține după cum poate și sunt perioade în viața unui om. Odată poți să postești mai mult, altădată nu poți să postești atât de mult.
Pentru post, ai nevoie și de multă liniște, și de multă rugăciune, și să te aduni. Dacă e o perioadă în care o persoană are foarte mult de muncă, normal că nu o să-i cer să postească la o limită extremă, dar toate trebuiesc combinate cu multă credință, multă rugăciune și, mai presus de toate, multă dragoste către Dumnezeu. Dacă nu o simți și nu o ai, măcar să o ceri, să-ți dorești, să conștientizezi că este Dumnezeu deasupra noastră. Și noi trebuie să ne raportăm viața la Dumnezeu… tot ce facem… și faptele. În orice faci, trebuie să te gândești dacă lui Dumnezeu Îi place ce fac eu sau nu-I place. Dacă am făcut ceva, oare am greșit sau n-am greșit? Nu poți să-ți duci viața oricum”, a spus maica Cipriana, la podcastul ”Altceva”.