Locul pe care trebuie să îl cureți prima dată în casă. Greșeala uriașă pe care o fac toți românii

Locul pe care trebuie să îl cureți prima dată în casă. Greșeala uriașă pe care o fac toți românii
Cum se face curat in casa

Experții în curățenie au indicat locul pe care trebuie să îl cureți prima dată în casă. De asemenea, specialiștii au stabilit niște criterii după care se poate stabili dacă locuința ta este ok sau trebuie să te apuci imediat de curățenie. Care este greșeala uriașă pe care o fac toți românii când vine vorba de curățenie.

Cum se face curățenia locuinței, de fapt. De unde se începe treaba

Experții în curățenie spun că dacă îți ia mai mult de 5 minute să găsești un lucru de care ai nevoie în casa ta, trebui să începi curățenia. De asemenea, dacă trebuie să le explici musafirilor de ce casa ta arată cu un câmp de luptă, este timpul să te apuci de treabă.

În plus, dacă ai început să dai nume gândacilor, înseamnă că ceva chiar nu merge așa cum ar trebui. Fie ești leneș, fie ai obiceiuri greșite atunci când faci curat. În rândurile următoare îți spune cum se face o curățenie adevărată. Totul începe cu bucătăria.

Cum se face curățenie

Curățenia în bucătărie, ca și în celelalte încăperi de altfel, se începe de sus în jos. Adică, mai întâi începi cu tavanul, apoi continuă cu hota, frigiderul și dulapurile de perete, apoi cu blatul de bucătărie, masa, chiuveta și dulapurile inferioare și ultima dată cu podeaua.

Schimbă regulat bureții de bucătărie

De asemenea, bureții de bucătărie trebuie dezinfectați în fiecare săptămână și schimbați o dată la 3-6 săptămâni. Este recomandat să existe câte un burete pentru vase, chiuvetă și podea. Într-un burete de bucătărie pot fi găsite peste 360 de tipuri de bacterii după două săptămâni de utilizare.

Curățenia nu se face de ochii lumi. Praful trebuie șters și acolo unde nu este vizibil, la fel ca și podeaua sau geamurile. Murdăria nu dispare singură de nicăieri.

Cum fac nemții curățenie

Curățenia nu se face numai de Sărbători. De regulă, curățenia se face în weekend. Nemții procedează invers. Curăță fiecare cameră pe rând, alocând acestora câte 30 de minute pe zi. Iar în weekend preferă să se odihnească și să petreacă timpul alături de cei apropiați.

Când să faci curat

Înca un sfat ar fi să folosești regula celor 20 de minute. Această regulă spune că alocând curățeniei câte 20 de minute în fiecare zi, nu va trebui să-ți petreci weekend-ul făcând curățenie.

Normal, 20 de minute sunt suficiente pentru a spăla vesela, a șterge praful și a da cu aspiratorul. Astfel, dacă respecți această regulă zi de zi, nu va fi nevoie să mărești timpul alocat pentru curățenia locuinței.