Destinațiile turistice din România sunt printre preferatele europenilor, iar turiștii bifează anumite obiecte atunci când vin pe meleagurile românești. Ce loc misterios de la noi din țară se spune că ar fi mistic, iar localnicii ar afla cu 4 zile înainte cum vor fi condițiile meteorologice. Sigur ai fost și tu pe acolo.
Printre cele mai frumoase și populate destinații turistice din România este Lacul Sfânta, formațiune rezultată în craterul stins al celui mai tânăr vulcan din România, acum aproximativ 42.000 de ani.
Lacul Sfânta Ana este foarte curat, pentru că se alimenteaza doar din apa de ploaie. Este singurul lac vulcanic de la noi din țară, iar localnicii spun că ar avea chiar proprietăți miraculoase, iar oricine este se îmbăiază în lacul Sfânta Ana este spălat de păcate de Dumnezeu.
Legenda spune că, pe acest loc misterios din România, unde este construită micuța capelă de la Sfânta Ana, pe vremuri se rugau si păgânii, din cauza faptului că zona acestor roci vulcanice emana o energie specială, pe care toți românii o simțeau.
Tot eruptiile vulcanice au dus si la formarea Tinovului Mohos, o rezervatie naturala unica. Aici puteti intra doar cu un ghid autorizat pentru ca veti merge pe deasupra unui lac acoperit cu un strat gros de turba. Luciul apei se intrezareste ici-colo, iar pe maluri sunt specii de plante carnivore.
În timpul verii, apele lacului se încălzesc atât de mult, încât locul se transformă într-un ștrand, iar pe margine sunt amenajate zone pentru plajă, grătarele fiind amplasate doar în locuri special amenajate.
Potrivit localnicilor, lacul Sfânta Ana este înconjurat de anumite fenomene vulcanice ciudate, care-i determină pe oameni să prevestească vremea, cu 4 zile înainte. Cum este posibil acest lucru? Simplu.
Se spune că în zidul de sprijin al drumului este o gaură, iar atunci când gazul emanat din ea te pișcă la nas, atunci înseamnă că presiunea atmosferică este în scadere, așadar peste 4 zile vor veni ploile.
Rezervația Lacul Sfanta Ana poate fi vizitată cu mașina, iar tot ce trebuie să faceți este să plătiți o taxă de 5 lei sau 10 lei, pentru cei care vor să urce până în buza lacului. Pentru vizitarea Tinovului Mohos ghidul o să vă ceară doar 3 lei, iar cei care vor să petreacă noaptea într-o rulotă sau la cort, în rezervația în care trăiesc 11 urși și 8 pui, vor scoate din buzunar încă 10 lei.