Locul învăluit de mister în care au murit oameni și mulți câini. De ce vin special pe acest pod

Locul învăluit de mister în care au murit oameni și mulți câini. De ce vin special pe acest pod
Loc plin de mister în care au murit oameni și mulți câini.

Locuitorii dintr-un orășel se confruntă cu o situație tragică. Mai mulți câini și oamenii vin să se sinucidă de pe podul care se află la marginea orașului. Specialiștii au descoperit că animalele de companie simt nevoia incontrolabilă de se arunca de pe structura înaltă de 15 metri, iar cele mai multe dintre ele nu scapă cu viață. Povestea plină de mister ar fi început încă din anii ’50.

Locul misterios în care oameni și câini mor: unde se află?

Cetățenii dintr-un orășel din Scoția se confruntă cu o situație tristă. Mai exact, mai mulți câini și oameni vin să se sinucidă sărind de pe podul Overtoun care se află la marginea orașului. Specialiștii au observat de-a lungul timpului cum animalele de companie simt nevoia incontrolabilă de a se arunca de pe structura înaltă de 15 metri.

Din păcate, cele mai multe dintre ele mor. Se pare că sinuciderile au început în anii ’50, iar de atunci de pe pod au sărit între 300 și 600 de câini. Martorii au susținut că la un moment dat persoanele și animalele care ajung aici se blochează și merg spre marginea podului fără să se mai controleze.

Mai mulți localnici, experți și etologi au încercat să găsească o explicație pentru sinuciderile în lanț. Specialiștii au găsit totuși o ipoteză. Concret, se pare că aceștia ar fi purtați de val de un miros care nu îi mai lasă să aprecieze distanța. Cu toate astea, nu se știe nici acum de ce toți sar întotdeauna din același loc situat la jumătatea drumului dintre cele două părți ale podului.

De asemenea, nu este cunoscut nici motivul pentru care oamenii au susținut că percep o ,,senzație ciudată” atunci când merg pe acest pod. Localnicii au dezvoltat în timp nenumărate superstiții legate de pod. Majoritatea cred că acest loc este blestemat. Un om din zonă a scris o carte în care atribuie sinuciderile unei fantome: „White Lady of Overtoun”, o femeie care s-a sinucis aici în anul 1908, chinuită de pierderea soțului ei.

Ce spun specialiștii?

Ideea de sinucidere în rândul animalelor este foarte discutabilă pentru experți. Multe animale se sinucid, dar o fac pentru a proteja restul grupului, susțin aceștia. Medicii veterinari spun că majoritatea câinilor care s-au aruncat de pe pod sunt deprimați.

Cu toate astea, acest lucru se datorează faptului că instinctul de supraviețuire declanșat într-o situație de pericol ar trebui să fie mai puternic decât „starea de spirit”. Experții au mai subliniat și că depresia în rândul câinilor nu se manifestă precum la oameni și că astfel s-ar explica gestul tragic.

Urmăriți Playtech.ro și pe